2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Top-adósok Hajdú-Biharban2013-05-13 19:36:03

Top-adósok Hajdú-Biharban
Debrecen – A textilipari cégeket igencsak megrostálta a gazdasági válság elmúlt néhány esztendeje a megyében.

Nõt vertek Komádiban2013-05-05 17:25:25

Nõt vertek Komádiban

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság csoportos garázdaság bûntett elkövetése miatt nyomozást indított három toldi férfi ellen, akik április 3-án délelõtt a toldi Táncsics utcában bántalmaztak egy helyi férfit.

A Komádi Sportcsarnokban került megrendezésre az UEFA-MLSZ Grassroots Labdarugó Regionális döntõ. Itt került sor a Gyermekotthonok Regionális Atlétika döntõre is, melyet a MOB finanszíroz, a Labdarugó Döntõt pedig az UEFA-MLSZ. A koordinációs feladatokat a Kecskeméti székhellyel rendelkezõ Hit- és Sport Alapítvány látja el.

Project napot rendeztek a debreceni Szent József Gimnáziumban. Kirilla Pál tanár vezetésével egy nagy busz érkezett Komádiba a Katolikus Plébánia elé, ahol a 7. és 8. osztályos tanulók várakoztak. Õket vitte el a busz Debrecenbe a Project napra.

Elõször is ott kezdem, hogy Tarsoly Karcsi fodrásztanuló, aki a Diószegi Sámuel Szakközépiskola és Szakiskolán fodrászatot tanul, felkért, hogy legyek neki a „modellje” azaz elõször vegyek részt a próbahajvágáson és utána a gyakorlati vizsgáján is.

 

Bura Zoltán a Komádi Polgárõr Szervezet elnöke nyitotta meg a közgyûlést. Köszöntötte a közgyûlésen megjelent polgárõröket, vendégeket és támogatókat. Levezetõ elnöknek Kolozsvári Andrást a Komádi Polgárõr Szervezet tiszteletbeli elnökét javasolta, amit a közgyûlés elfogadott. Kolozsvári András levezetõ elnök megköszönte a bizalmat, majd köszöntötte a megjelent vendégeket, a Megyei Polgárõr Szövetség küldöttségét: - Gyarmati Lajosnét, elnökségi tagot, és Csorbáné Szónya Kornélia irodavezetõt, Aranyi István r. ezredest, megbízott kapitányság vezetõt, Tóth Ferenc Polgármester urat, Hidvégi László alpolgármestert, Dr. Kovács Zoltán r. alezredest, a Komádi Rendõrõrs parancsnokát, valamint a támogatóikat, valamennyi jelenlévõ polgárõrt, és családtagjaikat.

 

 

Március 6-án elkísértem Major Jánost, akivel már elõre megbeszéltük otthonában, hogy régi álmát, a külterületi tanyák térképét átadja a Komádi Helytörténeti kiállítás részére. Erdei Zoltánnéval a Helytörténeti Kiállítás vezetõjével való beszélgetését lejegyeztem és most közreadom.

 

Évzáró gyûlést tartottak február 16-án a Komádi Bihar Népe Vadásztársaságnál. Csóka Zsolt, a társaság titkára foglalta össze az eseményen történteket.

 

Télbúcsúztató kézmûves játszóházat szerveztek a komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói február 15-én.

 

Sikeres pályázat2013-02-13 14:15:58

 

Komádiban a volt EUROTEX helyén az E-SPEED Kft - /4138 Komádi, Köztársaság u. 18/- 2012-ben pályázatot nyújtott be a TÁMOP által támogatott „Egészségre nevelõ, szemléletformáló és életmódprogramok lebonyolítása” címmel, amit meg is nyert. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9. 999. 993. – Ft. A kivitelezés ideje: - 2012. 12. 01 – 2013. 08. 31. Gratulálunk a sikeres pályázathoz!

 

 

Komádiban a Közösségi Ház és Városi Könyvtár minden év februárjában megemlékezik a Vizes Élõhelyek Világnapjáról.

 

Nyilvános fórum Komádiban2013-02-07 12:57:33

Komádi polgármestere, Tóth Ferenc Lakossági Fórumot tartott a helyi polgárok számára a Mûvelõdési házban, 2013. február 5-én.

A Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepségen 137 fõ vett részt, január 25-én Komádiban, a Gyermekotthon ebédlõjében.

Záró ünnepséget szervezett a komádi Barsi Dénes Általános Iskola az épület felújítása és bõvítése alkalmából, 2013. január 11-én.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség a kihelyezett közgyûlését Komádiban a Közösségi Házban tartotta, ahol százhatvanan n vettek részt, - MPSZ elnökség 15 fõ, MPSZ küldöttek 106 fõ, meghívott vendégek 23 fõ és a helybeli polgárõrök, szervezõk: - 16 fõ.

Adventi vasárnapok2012-12-20 16:01:57

Közösségi Ház és Városi Könyvtár dolgozói minden évben elkészítik a Fõtéren az adventi koszorút, melyen a gyertyát idén december 2-án gyújtották meg elõször.

A Komádi Városi Önkormányzat minden tõle telhetõt megtesz azért, hogy a helyi munkanélküli polgároknak segítsen. A Startmunka mintaprogram idén és 2013-ban is több száz embernek adott/ad pénzkereseti lehetõséget városunkban. A pályázatok a Belügyminisztérium kontrollja alatt mennek végbe.

Az igazgatás átszervezõdik országos szinten, létrejönnek az új járási hivatalok, így Komádi a Berettyóújfalui Járásba fog tartozni.

 

Mozgalmas volt az utóbbi idõben a helyi református élet: programok sokasága, orgonaversenyek, felújítások a templomban és nem utolsó sorban beiktatták új lelkészünket. Ezekrõl és a gyülekezeti életrõl is beszélgettünk Balogh Sándorral.

 

Mindent a gyerekekért2012-11-21 17:04:16

 

Jótékonysági Gálát rendeztek november 17-én, 14 órától a komádi Barsi Dénes Általános Iskolában, ahol az intézmény nagyon sok tanulója fellépett.

 

Immár az NB I-ben játszanak a polgárõrök
Komádi – A polgárõrségrõl szóló új törvény olyan jogosítványokkal is felruházza a testület tagjait, amikkel eddig nem rendelkeztek, és ez esetenként gátja volt a még eredményesebb munkavégzésnek – tájékoztatta a Naplót Tóth Attila, a 4 ezer 200 tagot számláló Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöke annak kapcsán, hogy a testület Komádiban rendezte a közgyûlését.

 

A Hajdú-Bihar megyei „Õszi gyermekkönyvnapok” keretében hívta meg Komádiba a Közösségi Ház és Városi Könyvtár Kiss Attila, írót.

 

 

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Barsi Dénes Általános Iskola minden évben ünnepséget rendez a diákok, tanáraik valamint a helyi intézmények számára.

 

 

Az 1956-os forradalom alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak Komádiban a Református Templomban és az 56-os Anzix emlékmûnél.

 

« Előző « 5. oldal » 10 11  Következő »