2024. április 19. Péntek, Emma.
 

 

A „Komádi jelene és múltja” oldal a facebookon indult el, és ennek „kiteljesedése” után került sor a találkozóra Komádiban a Barsi Dénes Általános Iskolában. – A találkozóra sokan jelentkeztek be 50 fõnél is többen, bár kevesebben jöttek el (38-an) de a találkozó jó hangulatban folyt le.

 

 

November elsején nagyon sokan kilátogattak a temetõbe, felkeresni hozzátartozóik sírját, virágot, koszorút és gyertyákat elhelyezni a sírokon. Ezen a napon délután 3 órától a Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést tartottak. A megemlékezésen az Önkormányzat és a Civil szervezetek képviselõin kívül sokan részt vettek a lakosság közül is.

 

 

Komádiban mindig is élen jártak a véradásban. Nem volt ez másképpen, a „RETRÓ” VÉRADÁSON sem! Miért volt retró? Azért, mert felidézte az „õsidõkben” a véradások hangulatát. Volt most is kolbász mustárral, sör és kóla. – Természetesen nem ezért mentek el vért adni a komádiak, hanem azért, hogy segítsenek bajbajutott embertársaikon, mint tették hasonlóan a Mezõsasról érkezõ kis csoport tagjai is.

 

Az 1972-ben az 1. sz. Általános Iskolában - (ma Barsi Dénes Általános Iskola) - végzett diákok gyûltek össze a ZSOLE’S Pizzériába, hogy 40 év után találkozzanak és felelevenítsék az akkori éveket, élményeket. – Jelen volt a találkozón osztályfõnökük is: - Gál Istvánné, Julika.

Harangzúgás közepette vonultak be a Komádi templomba Dr. Bölcskei Gusztáv református püspök vezetésével - Nagy Zsolt esperes, a beiktatandó lelkész Balogh Sándor, a presbitérium tagjai és a vendég lelkészek. A templomban kb. háromszázhatvanan várták a beiktatást.

Egészség nappal egybekötött ünnepélyes „fecskeavatót” tartottak Komádiban, a Szivárvány óvodában. Krucsó Gyuláné óvodavezetõ helyettes köszöntötte a szülõket, nagyszülõket a Kerek Egy Ég Alatt Óvoda és Bölcsõde vezetõjét Simándi Jánosnét, a Füsti Fecske Bölcsõde szakmai vezetõjét, Juhász Gyulánét, Cserép Imre önkormányzati képviselõt és mindazokat, akik jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt. Ezt követõen az „Egészségnappal egybekötött „fecskeavatót” megnyitotta.

 

Talán nem is sejti mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet! Aki általános jó közérzetnek örvend, egészségesnek érzi magát, kérjük járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel!

 

Krucsó Gyula tûzoltó parancsnok tájékoztatása szerint – „a Komádi Városi Önkormányzati Tûzoltóság állománya a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság Kiképzési Szabályzatában elõírtak szerint tartja az elõírt gyakorlatokat.

Komádiban a Közösségi Ház és Könyvtár dolgozói az Önkormányzattal közösen egy nagyon jó és szép szüreti felvonulást és mulatságot szervezett. Rendhagyó abban a tekintetben volt ez a szüreti felvonulás, hogy Erdélybõl is részt vett Mezõtelegdrõl egy 33 fõs küldöttség ezen a szüreti felvonuláson Szoboszlai Gáspár István lelkész vezetésével.A mezõtelegdiekkel elõször a Színjátszó Kompánia vezetõje Vmirjáncki Andrea és Gulyás János vették fel a kapcsolatot, amikor Mezõtelegden voltak. A látogatáskor fedezték fel, hogy az ottani református templom falán olvasható volt Komádi Kun Mihály mester neve is, aki részt vett a templom építésében. Azóta tart ez a kapcsolat és szerencsére egyre erõsödik.

A Napló vendége Tóth Ferenc, Komádi polgármestere – A munkahely volna a legfontosabb
A városi cím új távlatokat nyitott: a kis-sárréti települések természetes vonzáskörzeti központja lett.

Komádi - A komádi Eurotex Kft. felszámolás alatt áll, a dolgozóit két új, szintén olaszok alapította kft. foglalkoztatja.

 

Második alkalommal rendeztek orgonakoncertet szeptember 16-án 16 órától a református templomban.

 

 

Regionális elõdöntõ Hajdú-Bihari résztvevõkkel Magyarországon
Magyarország – Második alkalommal hirdették meg a felmenõ rendszerû Országos regionális elõdöntõt. A „Népek tánca, népek zenéje” elnevezésû sorozat célja a hazánkban és a határainkon túl élõ amatõr csoportok, hagyományõrzõ együttesek számára bemutatkozási lehetõség biztosítása.

 

Köllö József, Mikó János és felesége Mikó Amália, hárman Nagyváradról érkeztek, míg négyen Komádiból. Nos ezért is rendhagyó és különleges volt ez az eskütétel, hogy négyen - Holló János, Holló Csaba, Holló Ibolya, Holló József és Holló Anita bár Komádiból, a Búzavirág lakásotthonból érkeztek az ünnepélyes eseményre, de még nem voltak honosítva.

Megemlékezés2012-09-13 10:17:55

 

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások áldozataira, köztük 343 tûzoltó bajtársaikra emlékezett a Komádi Önkéntes Tûzoltóság szolgálatban lévõ csoportja.

 

Szeptember 3-án megkezdõdött a tanítás a még felújítás és bõvítés alatt álló Barsi Dénes Általános Iskolában. Az építkezés részleteirõl és az átadást követõ változásokról Molnárné Kolozsvári Irén igazgatónõvel beszélgetett Nagy Katalin, a Berettyóhír szerkesztõje.

Augusztus 20-án ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét az ünnepség Komádiban. A református nagytemplomban Balogh Sándor református lelkész és Dr. Dénes Zoltán esperes tartott ökumenikus istentiszteletet.

 

A Városnap a régi helyén a Szabadidõ Központban lett megrendezve, de új elemekkel. A színpad felállítása az új helyen telitalálat volt a rendezõség – a Komádi Közösségi Ház és könyvtár, valamint az Önkormányzat részérõl. Új elem volt még a „Tiszta udvar, rendes ház” pályázat, valamint az íjász bemutató és verseny, amin a Furta-Zsáka Vata Törzs íjászcsoport vett részt.

 

 

Már hagyománnyá vált Komádiban, hogy az ötvenedik és hatvanadik házassági évfordulós házaspárokat a Városnapon köszöntik. Így történt ez legutóbb is 2012. augusztus 11-én. 10 házaspárból sajnos csak négy volt jelen e nemes és kiemelkedõ rendezvényen.

 

Ötödik alkalommal rendezte meg a Régiós Nyugdíjas Találkozót az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. Mike Zoltán a klub elnöke a megnyitójában többek között ezt mondta:- Az összetartozás, a barátság az, ami minden évben összehoz minket. Nagyon jó és felemelõ érzés széttekinteni az ismerõs arcokon és átélni az újratalálkozás örömét.

Immár hagyományosan, a zsákai temetõben emlékeztek meg az elmúlt hétvégén a fiatalon, 38 évesen, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt Gulyás János barátai, volt csapattársai, rokonok, ismerõsök. A sírnál csokrot helyeztek el a komádi és zsákai sportegyesület képviselõi, néma fõhajtással adózva a kitûnõ sporttárs, a jóbarát, a kedves családtag emléke elõtt.

Komádiban már túl vannak a kétszázadik állampolgársági eskütételen. Nagyváradról érkezõk: - Sólyom Sándor Róbert, Deák Éva, Szabó Bálint, Magyari Orsolya Kinga, Könyves Viktória, Káretzki Szilveszter, Káretzki Margaréta, Kriszta László, Kriszta Erika, Kriszta Alexa Viktória, Szabó Sándor Bálint, Bartha Gabriella Mária, Szabó Brooklyn Leonard, Károly Lajos Lorin, Károly Éva Rozália, Károly Evelyn Denisa, Dombi Imre Attila, Dombi Edit, Dombi Edina Adrienn tették le az állampolgársági esküt a Komádi Városháza Dísztermében.


Balogh Sándor
református lelkész és Tóth Ferenc polgármester vezetésével a Komádi református egyház 25 fõs csoportja (presbiterek, pótpresbiterek és hívõk) Szabolcs- Szatmár - Bereg megyében kirándulást tettek, ahol szatmári és beregi régi templomokat és nevezetességeket látogattak meg.


Komádi Közösségi Ház és Könyvtár adott otthont annak a rendezvénynek, ahol Wéber András, Szakály Loránd a „KAPOS COLOR PRINT” Iroda és nyomdatechnikai Kft.
munkatársai elõadást tartottak a megjelent komádi lakosok részére.

A “Komposztálást népszerûsítõ projekt a berettyóújfalui kistérségben” címû KEOP-6.2./A/09-2010-0060 számú projekt keretében 270 db komposztálóládát nyert a Kapos

Color Print Iroda és Nyomdatechnika Kft, amelyhez a berettyóújfalui, komádi és a csökmõi lakosok ingyenesen juthatnak hozzá.

« Előző « 6. oldal » 10 11  Következő »