2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság õrizetbe vette azt az 5 férfit – köztük 3 fiatalkorút –, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2012. július 20-án 03.00 óra körüli idõben Komádi településen egy családi házba – tetõbontás módszerével – behatoltak.

Barátok a Halakért Sporthorgász Egyesület elõször szervezett Gyermek Horgászversenyt, ami nagyon jól sikerült, - tudtam meg Gólián Józseftõl az Egyesület elnökétõl

. -


A Hagyományõrzõ Lovasnapon került sor az elsõ Bihari ízek Találkozójára, amelyre tízen neveztek be. Erdélyi Zoltánné (méhészeti termékek), Krucsó Gyuláné (száraztészta), Kerek Egy Ég Alatt Közhasznú Alapítvány (mézeskalács), Radics László (mézeskalács), Bulcsú László (ízesített sajt), Farkas Jánosné (kenyérlángos), Rágyanszki Zoltán (briós), Kmecz Ferencné (kürtõs kalács), Kmecz Frencné (pogácsa), Módos Imre (füstölt kolbász).

Már nyolcadik alkalommal.2012-06-27 15:35:57

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hagyományõrzõ Lovasnapot Komádiban. Reggel a város lakói a Csökmõi fúvószenekar zenéjére ébredtek, hogy aztán részt vegyenek a nagyon színvonalas rendezvényen. A lovasnapról itt is meg lehet tekintheni a képeket!


Lovasnap volt Komádiban2012-06-26 11:33:05


Körösmenti Hagyományörzõ Lovasnap és Bihari ízek találkozója.
Beszéljenek a képek! Az eredmények késõbb.


Labdarúgás – A Labdarúgó Hajdú-Bihar Megyei Bajnokság második vonalában a felnõtteknél az északi csoportban a DEAC, míg a déliben a Komádi végzett a tabella elõ helyén. A szokásoknak megfelelõen a két csoport elsõ egy külön mérkõzésen dönti el, hogy ki lesz a „bajnokok bajnoka”.

A „Leg a láb” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0150 azonosítószámú, „Alternatív pedagógiára épülõ kulturális tevékenységek a Viharsarok kistelepüléseinek oktatási intézményeiben a néptánc, néphagyomány kultúrájának megszerettetése” címû projektjének köszönhetõen végzi munkáját Komádiban.

Kedves Sándor! Nem rég kaptad meg a népi iparmûvész címet, amihez ezúton is gratulálok! Szeretném, ha mesélnél arról, hogy a kötõdésed a népzenéhez, a népmûvészethez, a citerázáshoz mikortól kezdõdött? Kik inspiráltak erre a pályára, kiktõl tanultál?

 


Június 3-án délután 5 órától a Trianoni évforduló elõtti napon orgonakoncertet tartott Kovács Zoltán orgonista lelkész a református templomban. Balogh Sándor lelkész igehirdetésével -(90. zsoltár) „Mózesnek, Isten emberének imádsága.


Június 2-án reggel 8 órakor gyülekeztek a Közösségi Ház és Könyvtár udvarán a hulladékgyûjtési akcióban részvevõk: - Közösségi Ház és Könyvtár dolgozói, a Komádi Fogyatékosok Otthonának dolgozói és ellátottjainak egy csoportja, önkéntes környezetvédõk, a helyi vadásztársaság tagjai és polgárõrök.

Pünkösd a kereszténység legfontosabb ünnepei közé tartozik – mondta Balogh Sándor református lelkész a Pünkösd elsõ napján tartott istentiszteleten.

 

Elsõs kisokosok Komádiban2012-05-21 06:48:13


Még a nap is kisütött szombaton Komádiban az elsõ évfolyamosok területi vetélkedõjére. A már hosszú évek óta hagyományosan megrendezett versenyre több település iskoláinak legügyesebb elsõsei érkeznek, kik magyar, matematika és környezetismeret tantárgyakból mérik össze tudásukat ezen a napon.

2012. május 8-án ismét megható pillanatnak lehettek tanúi a Komádi Városháza dísztermének falai. Ötödik alkalommal került sor állampolgársági eskütételre Komádiban. Az eskütételre nyolcan érkeztek. Nagyváradról: - Barabás Brigitta Erzsébet, Jari Gyula, Jari Mária, Jari Vanda Beáta, Kacsó Rajmund Norbert, Király Henriett, Puskás Karolina és Belényesrõl: - Kincses Sándor.

2012. április 28-án a Közösségi Ház és Könyvtár szervezésében Családi Egészségnap megrendezésére került sor a Komádi Sportpályán.

Állami gondozott gyerekek társadalmi beilleszkedését segíti az a két éves program, ami január elején indult Berettyóújfaluban és Komádiban. A Kaláka elnevezésû kezdeményezés célja, hogy a fiatalok késõbb képesek legyenek stabil kötõdést kialakítani, harmonikus családi életet élni és megállják a helyüket a munkaerõpiacon is.

Harmadik alkalommal rendezte meg a „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozót a Komádi Városi Népdalkör. A Közösségi Házban megrendezett rendezvényre nagyon sokan eljöttek, sokan csak az elõcsarnokból nézhették a találkozót, mert telt ház volt.

2011 szeptemberében 21 év Komádiban eltöltött egyházi szolgálat után nyugdíjba ment Makay Lehel György, akinek 1990. július 15-én volt a bemutatkozó szolgálata. 2011. szeptemberben új lelkész, Balogh Sándor érkezett Komádiba Sápról.

 

2012. április 4-tõl április 20-ig tartó megyei minõsítõ hangversenysorozat elsõ állomása Komádiban volt. Április 4-én du. 3 órakor kezdõdött a minõsítõ hangverseny a Közösségi Házban, amelyen a Barsi Dénes Ált. Isk. NYITNIKÉK KÓRUSA, a FÜLEMÜLE KÓRUSA és a BABA JAGA KÓRUS vett részt.


2012. április 1-én a rossz, szeles, hideg idõjárás ellenére sokan érkeztek a versenyre. Nem csak Komádiból, hanem a környezõ településekrõl is. 62 fõ nevezett be a versenyre.

- Kedves Ricsi! Elõször is gratulálok a kitüntetésedhez! Mit éreztél akkor, amikor kimentetted a fuldokló gyereket a Körösbõl? Ehhez biztos nagy bátorság kellett, hiszen az életedet is kockáztattad. Tudom, hogy megviselt a tavalyi életmentés, illetve az ott történt esemény, de szeretném azért, ha röviden mégis beszélnél errõl!

Március 27-én délelõtt már 9 óra elõtt sorakoztak a véradásra jelentkezõk. Mire elkezdõdött a véradás hosszú sorbaállásban vártak a véradók a véradásra. A helyi szervezõknek köszönhetõen nagyon sokan eljöttek véradásra, de sokat segített a Bihar lapban megjelent tudósítás és felhívás is.

Lakat van a tejüzemen2012-03-26 15:49:00

Komádi - Az egymilliárdos beruházással felépített gyárban folyamatos termelés jó ideje nincs.

Véradásból jelesek2012-03-26 14:08:16

A Komádi lakosok önkéntes véradásból jelesre vizsgáztak nálam. Évek óta tartósan magas az önkéntes véradók száma Komádiban. Sokszor eléri az 50-60 fõt is. És a rendkívüli váradásra is sokan eljöttek – mondta elismerésként ezeket a mondatokat Dr. Szénási György fõorvos a Berettyóújfalui Vérellátó Osztály vezetõje.


Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés sorozat a Kokárdakészítõ versennyel, majd március 12-én a Kortörténeti kiállítással kezdõdött. Március 14-én az óvodásoké és az iskolásoké volt a fõszerep.

Remélhetõleg nem fog havazni már márciusban. Itt az ideje tehát, hogy köszönetet mondjuk mindazoknak, akik kivették részüket Komádi bel- és külterületén a hó eltakarításból. 

« Előző « 7. oldal » 10 11  Következő »