2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

Leállhatnak a Volán-buszok2015-07-20 13:29:18

Létszámhiány miatt hamarosan leállhatnak a buszok, és ez egyértelmûen a kormány felelõssége – állítja a Közúti Közlekedési Szakszervezet. Lázár János a július eleji Kormányinfón azt mondta, akár meg is szûnhetnek a „Volánok”, összevonhatják a MÁV-val.

Jelenleg a gyártók maguk szállítják ki a dohánytermékeket a trafikokba. A kormány már tavaly eldöntötte, hogy ezen változtatni szeretne, és egy cégre bízná a dohány-nagykereskedelmet. A kiszemelt vállalkozás a Continental dohánycég vezetõjének érdekeltségébe tartozik.

A banki elszámolás után minden devizahiteles jobb helyzetbe kerül, mint korábban volt – mondta a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen beszámolt az elõzõ napi kormányülés döntéseirõl. Megerõsítette: jövõ héten benyújtják a Háznak a 2016-os költségvetési javaslatot. Ismertetett továbbá tervezett adóváltozásokat, így például azt, hogy mentesülhetnek a háziorvosok az iparûzési adó alól.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, “egy vita van róla” Magyarországon. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem kötelezõ a fólia a dohányboltok kirakatára, és ha a trafikosok igénylik, ezt bele kell foglalni a törvénybe is – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenõrzésének elõkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

Soron kívüli törvényességi ellenõrzést kér az Állami Számvevõszéktõl (ÁSZ) a kormány azoknál az önkormányzatoknál, amelyek befektettek brókercégeknél – közölte a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Lázár János arról is beszámolt, hogy április végéig kapja meg a Költségvetési Tanács a jövõ évi büdzsé fõszámait.

A megyei jogú városok kormányablakaiban legkésõbb május 6-ig felállnak azok a Quaestor ügyintézési pontok, amelyek a károsultakat segítik majd – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es elõzõ és a 2021-ben esedékes következõ népszámlálás félidejében - a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól.

A kormány döntött arról, hogy ingyenes lesz az étkezés azoknak a gyermekeknek õsztõl, akiknek hároméves koruktól kötelezõen óvodába kell járniuk - jelentette be Lázár János pénteken Hódmezõvásárhelyen.

A magyar kormány célkitûzése, hogy ne kevesebb, hanem több munkahelyet, ne kevesebb, hanem több támogatást kapjanak a vidéken élõk - közölte a miniszter.

A kormányzati munkában az elkövetkezõ idõszakban kiemelt figyelmet kap a vidék- és agrárfejlesztés; ez már a kormányalakítás során körvonalazódott Orbán Viktor miniszterelnök döntése alapján - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter az Országgyûlés Mezõgazdasági Bizottságának budapesti ülésén.

Lázár János nyilvánosságra hozta, melyik államtitkár miért felel majd a Minisztelnökségnél. A volt fejlesztési miniszter felel a Magyar Fejlesztési Bankot érintõ kormányzati döntésekért, a Magyar Postáért és a takarékszövetkezetek integrációjáért is.

Az eddigi 10 százalékos rezsicsökkentést csak a kezdetnek nevezte a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár egy lakossági fórumon Hódmezõvásárhelyen.

A dohánygyártók ezerforintos cigarettaárat vizionálnak dobozonként, és ez nem is túlzás. A cégeknek muszáj lesz árat emelniük, ha a trafikosokat illetõ 10 vagy 12 százalékosra ugró árrést nem a saját bevételeikbõl akarják kigazdálkodni. A cigi árának legnagyobb része természetesen továbbra is az államé lesz.

« 1. oldal »