2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

2009-ben 56 ezer lakáshitelt engedélyeztek, 323 milliárd forint értékben. Az elõzõ évhez képest az engedélyezett hitelek számában 62, összegében 66 százalékos csökkenés következett be.

Egyelõre nincs megoldás a tömegesen bajba jutott lakáshitelesek megsegítésére.

Továbbra is élénk a kereslet a lakáspiacon - azonban sok vevõ számára az önerõ hiánya miatt egyelõre csak terv maradhat a lakásvásárlás. Míg korábban akár 0 forint kezdõtõkével is lehetett ingatlant vásárolni, a válság következtében átalakult banki finanszírozási gyakorlatnak köszönhetõen 20% önerõ alatt kevés az esély lakáshitelre. Mit tehet, aki költözne, de nincs pénze?

A kölcsönök folyósításának szigorítását javasolja az MNB a lakosság túlzott mértékû, s elsõsorban devizaalapú hitelekben történt eladósodása miatt.
Júliustól megszüntették a korábbi lakástámogatási rendszert, így búcsút mondhattunk a szocpolnak és a támogatott lakáshiteleknek is.

Hétfõn kezdõdik a parlament kétnapos ülése, amelyen többek között a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésérõl döntenek. A Fidesz vitára bocsátaná a kisebb parlamentrõl és a három csapásról szóló törvényjavasatát, egy MDF-es képviselõ pedig a Teve utcai rendõrpalota elleni támadásról kérdezõsködik.

« Előző « 2. oldal »