2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A MÁV-Start Zrt. által Szolnokon kifejlesztett két darab IC+ kocsi prototípus a napokban megkapta a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól az utasforgalmi próbaüzemi engedélyt, a kocsik heteken belül belföldi forgalomban utasokat szállítanak - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

Több mint két és fél millió vasúti jegyet vettek interneten az utasok 2008 óta, ez mintegy négymillió utazást jelent - közölte a MÁV-START Zrt. hétfõn az MTI-vel.

A menetjegyek, bérletek és kedvezményre jogosító iratok hatékonyabb ellenõrzése érdekében új fedélzeti jegyellenõr munkakört hozott létre a MÁV-START, emellett százzal növeli a jegyvizsgálók létszámát - közölte a személyszállító vasúttársaság hétfõn az MTI-vel.

Mióta három százalékos kedvezményt vezetett be az otthon kinyomtatott és az elektronikusan bemutatott vonatjegyekre a MÁV, ezek aránya megduplázódott, ennek köszönhetõen csökkent a pénztáraknál a sorban állás ideje.

Sokszor nem látszik, hogy mi az a többletszolgáltatás, amelyért a MÁV-Start május 15-tõl pénzt kér. Sok sebes- és gyorsvonat a személynél is lassabb, de enélkül is bonyolult a mátrix, amelyben egy utazónak el kell igazodnia.

« 1. oldal »