2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Május közepétõl több gyors- és sebesvonaton felárat vezet be a MÁV-Start Zrt. Ezzel jegyáremelés bejelentése nélkül emelik a vasúti közlekedés díjait.

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend, a változások csaknem húsz vasútvonalat érintenek – közölte a MÁV-START Zrt. pénteken.

A Nemzeti Eszközkezelõ öt év alatt, 25 ezer ingatlannal számolva mintegy nettó 2,8 milliárd forintot fizet a MÁV Ingatlankezelõnek a megvásárolt lakások kezeléséért.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

közösségi közlekedés, máv, buszjegyMódosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer szeptember 1-jével, az emelt szintû szolgáltatások pótjegyárai az utazási távolsággal arányosan alakulnak, az autóbuszos felár bevezetése versenyképesebbé teszi a vasúti InterCity (IC), EuroCity (EC) járatokat, a jegyek esetében megszûnik, a bérleteknél azonban megmarad az 5 kilométeres övezetû helyközi tarifa.

 

Módosított menetrend a a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalon
A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának elõkészítése során a napokban II. világháborús lõszerek kerültek elõ, a földfelszín alatt mintegy 80-100 cm mélységben.

 

Lefejezik a MÁV-ot2010-07-08 10:29:24
Váltás a MÁV élén is?2010-06-30 11:42:22
Lezárta a nyomozást a Vám- és Pénzügyõrség a MÁV Biztosító egymilliárd forintos sikkasztási ügyében. A MÁV ÁBE intézõ bizottságának elnökét sikkasztással, pénzmosással, csalással és hûtlen kezeléssel gyanúsítják.
Sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetõk szombatra, ha péntekig nem tudnak megállapodni a MÁV-Trakció Zrt.-vel a kollektív szerzõdésrõl.
Hétfõtõl lép életbe az ingyenes regisztrációs jegy, amelyet azoknak a 6 évnél fiatalabbak és 65 évnél idõsebbeknek kell váltaniuk, akik díjmentesen használják a vonatot vagy a helyközi Volán-járatokat.
Újabb házkutatás egy állami cégnél. Most a MÁV INFORMATIKÁ-nál kerestek papírokat a rendõrök. Különbözõ tanácsadói és végkielégítési szerzõdéseket vizsgálnak.

A megyeszékhelyen csütörtökön 160 munkás dolgozott az utak letakarításán, sózásán.

Délben a vonatok újra elindultak. A Debrecenben vesztegelõ két intercity dolgozói is újra felvették a munkát.

Amennyiben nem születik megfelelõ döntés a szakszervezetek és a kormány delegációja között, kedden megbénulhat az egész ország. A régióban mindenki tûkön ülve várja a fejleményeket. Készülnek a társaságok?

A vasutas-tiltakozás erõsödésére számít a VDSZSZ elnöke, ha januárban folytatják a sztrájkot.

« Előző « 3. oldal »  Következő »