2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Megszûnik a diplomás munkanélküliek közmunkába való kényszerítése, pontosítják a pihenõnapok számítását is, megint módosul a munka törvénykönyve.

Benyújtotta a nemzeti felsõoktatási törvény módosítását csütörtökön az emberi erõforrások minisztere az Országgyûlésnek.

A víziközmû-szolgáltatásról szóló törvény módosítási tervezete szerint szociális szempontból el lehetne tekinti a vezetékes ivóvíz-, illetve csatornahálózatra történõ kötelezõ rákötéstõl, a közkifolyókból napi 30 liter vizet kellene biztosítani azoknak, akik innen jutnak vízhez, illetve kiegészülne a szolgáltató által kiállított számla is – derül ki a kormány honlapján megjelent tervezetbõl.

Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítõ rendeletmódosítás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Szülõi kérésre nem lehetne évfolyamismétlést engedélyezni a diákoknak az elsõ osztálynál magasabb évfolyamokon, a pedagógiai-szakmai szolgáltatások átkerülnek az Oktatási Hivatalhoz és változhat a közösségi szolgálat igazolása – többek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény módosítására kedden benyújtott kormányzati javaslat.

A lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket is pontosítja a pénzügyi tárgyú törvények módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyûlés.

Jövõre módosul a fogyasztóvédelmi törvény: az új javaslat azzal erõsíti a kiszolgáltatott fogyasztók jogait, hogy a hatóság már elsõ esetben bírságot szabhat ki, ha idõsekkel vagy fogyatékossággal élõkkel szemben jogsértést tapasztal - közölte a (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Alkoholt, kávét, üdítõt és újságot is árulhatnak majd a trafikok, ha az Országgyûlés hétfõn megszavazza a törvény módosítását.

Mégis a kabaiaké a föld2012-09-04 21:23:02

Mégis a kabaiaké a föld
Kaba - A korábban nyertesnek kikiáltott egyik pályázó a Naplótól hallott elõször a döntésrõl.

 

Budapest, 2011. szeptember 30., péntek (MTI) – A gázolaj jövedéki adója november 1-tõl 13 forinttal emelkedik, és lényegesen magasabb lesz az adója ettõl az idõponttól a nem gyümölcs alapú párlatoknak is – a parlament által hétfõn elfogadott adótörvény-módosítások a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.

A büntetõ törvénykönyv (Btk) módosítását is benyújtotta hétfõn az Országgyûlésnek a Fidesz-KDNP. A "három csapás" elnevezésû javaslat szigorúbban büntetné a visszaesõ súlyos erõszakos bûncselekményt elkövetõket, ...
« 1. oldal »