2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A válság nem vetette vissza a casco-szerzõdések számát, és 2008 óta olyan jelentõsen csökkent az ilyen biztosítások átlagdíja, hogy ma már érdemes idõsebb autókra is, teljeskörû cascót kötni – derül ki két biztosító, az Union és a Genertel vizsgálatából.

Kátyúkár: szezonja van2015-03-25 08:00:40

A sérülések hatvan-hetven százaléka jellemzõen az elsõ negyedévben történik.

A néhány éve létezõ kátyúkár biztosításból eddig néhány tízezret kötöttek az autósok a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint, de az esetek felében a biztosítók visszautasítják a kártérítés kifizetését, mivel a kárt nem megfelelõen dokumentálta a szerzõdõ - ez utóbbi már a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) a tapasztalata.

Az új autókra 5 százalékkal, a használtakra 11 százalékkal emelkedett tavaly a casco biztosítás díja, viszont akik a biztosítási évfordulón olcsóbb biztosítóhoz mentek, azok 3,5 százalékot spórolhattak az éves díjon - közölte saját adataira hivatkozva, a Netrisk.hu internetes alkusz csütörtökön az MTI-vel.

Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szélsõséges, viharos idõjárás miatt eddig csaknem 25 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz az elmúlt három hétben, a károk becsült értéke elérheti az 1,8 milliárd forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfõn.

Idén a tengerpart a sláger2014-07-06 11:47:45

A MABISZ adatai szerint a külföldre utazók fele biztosítás nélkül indul útnak.

« 1. oldal »