2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Öt berettyóújfalui játékos is van a válogatott keretben, mely szombat óta Miskolcon készül a március 22-én, 18 órától rendezendõ Olaszország elleni vb-pótselejtezõre, melyet a Generali Arénában vívnak meg.

Megállíthatatlannak tûnõ demográfiai katasztrófa zajlik Magyarország több járásában, 2051-re a népességük megfelezõdhet. Budapest környékén nõhet a népesség, míg fõleg az északkeleti régióban jelentõs visszaesés jöhet. Németh Zsolt, a KSH elnökhelyettese szerint figyelni kellene arra, hogy oszágon belül ne alakuljanak ki túl nagy demográfiai és gazdasági különbségek.

Az Európai Unió lakosságának több mint kétharmada saját tulajdonú ingatlanban lakik, a házban élõk aránya 59,3 százalékot, a lakásban élõké pedig 40 százalékot tett ki tavaly - derült ki az unió statisztikai hivatalának a jelentésébõl.

A szlovák bérektõl ideális esetben is 10 évre, a német életszínvonaltól 40 évre vagyunk hiper-optimista forgatókönyvek szerint. Hogy a lemaradásunkat egyszer behozzuk, nem lehet elégszer hangsúlyozni az oktatás fontosságát. Ebben a gyorsulva fejlõdõ világban olyan oktatási rendszert és közeget kellene kialakítani, amely a jövõ munkaerejének tudását nem szûkíti le egy területre, hanem megtanít gondolkodni, alkalmazkodni, cselekedni, változtatni, tájékozódni és tanulni.

A nõi foglalkoztatottak között a vállalkozók aránya 2015 elsõ félévében 10 százalék volt az uniós tagállamokban, 8 százalék Ausztriában és 7 százalék Magyarországon. Hazánkban a nõi vállalkozók a legnagyobb arányban joggal, könyveléssel, számvitellel és szépségápolással foglalkoznak. Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke a nõi vállalkozások szerepét elemezte.

Az általános iskola elején kevesen tanulnak még idegen nyelvet Magyarországon. Amikor meg már kötelezõ, akkor nem azt, amelyiket az egész kontinens. A régióban szinte az összes ország leelõzi a magyar nyelvoktatást.

Egy hat évig húzódó munkaügyi perrel összefüggésben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta: ismétlõdõ probléma, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem képes ésszerû idõn belül ítéletet hozni polgári peres ügyekben, és ezt Magyarországnak orvosolnia kell. Az Országos Bírósági Hivatal úgy reagált: mintegy másfél millió új ügy érkezik a bíróságokra évente, 80 százalékuk egy éven belül befejezõdik.

Andorrában élnek a legnagyobb arányban migránsok az ENSZ 2013-as adatai szerint, míg Bosznia-Hercegovinában a legkevesebben. A nemzetközi szervezet ábráiból kiderül, hogy Franciaországban az algériaiak, míg Nagy-Britanniában az indiaiak a legnépesebb kisebbségi csoport.

Egyelõre nem várható, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan palagáz-kitermelés indulna Magyarországon - többek között errõl is beszélt az Origónak adott interjújában Szakál Tamás, a Mol Magyarország kutatás-termelés igazgatója. Szólt arról is, hogy a következõ években öt százalék alatt szeretnék tartani a kitermelés csökkenését.

  • Magyarországon és Horvátországban folytatná a kitermelést a Mol
  • A Makói árokban egyelõre nem lesz jelentõs kitermelés
  • Szeged mellett 2018 után futhat föl az olajkitermelés

Romániában valamennyi élelmiszerre kiterjesztették a kedvezményes áfakulcsot, ráadásul 2016-tól az általános kulcs is csak 20 százalékos lesz – szemben a 27 százalékos magyar áfával. Ezt ugyanakkor nem mindenki érzi, sok kereskedõ nem is csökkentette az árakat. Magyarországon egyelõre csak annak lehet örülni, hogy 2016-tól csökken a sertéshús áfája 5 százalékra.


A(z) Spar dinnyekóstoltatás 2.JPG megjelenítéseA SPAR Magyarország régóta elkötelezett támogatója a magyar dinnyetermesztésnek, és a szezon indulásával idén is mindent megtesz a gyümölcs népszerûsítéséért. Az elmúlt években folyamatosan nõtt a görögdinnye forgalma az áruházláncnál az elõzõ idényhez képest, az idei évben pedig a nemzetközi SPAR-hálózaton keresztül már Horvátországba és Szlovéniába is eljut a vásárlókhoz a magyar dinnye.

Pár tucatnyian demonstráltak vasárnap délután a Hõsök terén a tervezett magyar–szerb határzár ellen. Ellentüntetõk is voltak, akik folyamatos kiabálással zavarták meg a rendezvényt. A rendõrség sorfalat állt, de más intézkedésre nem volt szükség.


Történelmi sóhaj törhet elõ hamarosan sokak lelkébõl: visszacsatolnak bizonyos területeket Szlovákiától Magyarországhoz. A sóhaj kölcsönös lehet, mert Magyarországtól is Szlovákiához - egy államközi megállapodás részeként. Az illetékeseknek feltûnt ugyanis, hogy az Ipoly szabályozásával negyven éve nem ott van a határ, ahol.

A rezsidémon leverte Európát, de Magyarország tartja magát. Csak Romániában olcsóbb a gáz, és a magyaroknál csak a bolgárok fizetnek kevesebbet az áramért. Kár, hogy a fizetésünk olyan kevés, hogy még ez is sok nekünk. A kormány az Émász és az Elmû egy részének felvásárlása után tovább nyomhatja lefelé az árakat, pedig nem azokkal van baj, hanem a bérekkel.

A mezõgazdasági kibocsátás mintegy tizenhárom százalékát a baromfiágazat adja.

Nem baj, ha ért hozzá2015-05-14 09:43:57

A mi iparágunkat már korábban leírták ebben az országban – panaszolja a cipõgyáros.

Országszerte 18 helyszínen várják színes programokkal, nyereményjátékkal a családokat május 1. és 11. között az Európa-nap alkalmából.

Malária, dengue-láz, nyugat-nílusi vírus, csak néhány azok közül a halálos betegségek közül, ami Magyarország kapuján kopogtat, vagy már be is lépett az éghajlatváltozás miatt.

A mangalica elõállítása több munkát igényel a termelésben, a minõség és az eredet igazolásában, a piacok építésében és a tudományos háttérben.

Harminckét magyar fürdõ csatlakozott a Víz Világnapjához, amely alkalomból hagyományosan az ország számos pontján várják a fürdõk rendezvényekkel, oktató- és szabadidõs programokkal, gyógyvízkóstolással a vendégeket.

Amerika erõs gazdasága pénzt hozhat a magyarországi befektetõknek is.

A magyar és az amerikai kormány között sok területen kiváló az együttmûködés, miközben vannak kihívások, amelyeket együtt kell megoldaniuk - jelezte az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: õ személy szerint minden téren hozzá szeretne járulni az amerikai-magyar kapcsolatok elmélyítéséhez.

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható esõ. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A jelentõ orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetõzött az influenzajárvány az országban, február 16-22. között 81 900 ember fordult influenzaszerû tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelõzõ héten - derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

Warlord Rock 2015 elnevezéssel, légideszant-mûvelettel és éleslövészettel egybekötött harcászati szintû amerikai-magyar közös hadgyakorlat kezdõdött vasárnap - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

« 1. oldal »  Következő »