2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Akár 267 700 forint büntetésrõl szóló csekket is kaphat az a sofõr, aki feledékeny, és nem veszi meg idõben a megyei matricáját. A tavaly megvett megyei matrica január 31-ig, vagyis vasárnap éjfélig érvényes. Eddig az idõpontig ajánlott tehát beszerezni az újat.

Sokat parkoltunk mobillal2016-01-04 20:31:32

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer elsõ teljes évében, az egységes mobilfizetési megoldással több, mint 19,7 milliószor fizettek. 18,6 millióan fizettek parkolásért, illetve 1,1 millió autópálya-matrica és jegy értékesítése történt.

Három új gyorsforgalmi útszakasz került fel a nem fizetõs e-matrica-listára. Jövõre azonban itt fizetni kell.

Újra módosul az útdíj2015-07-01 10:10:03

A díjkategória tévesztés miatt az ez év elsõ napjától június 30-ig tartó idõszakban legfeljebb két pótdíj szabható ki - egyebek mellett ezeket tartalmazza az a jogszabály, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az útdíjrendelet módosítása óta eltelt három hónapban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tapasztalatai szerint az autósok egyik leggyakoribb tévesztése az volt, hogy a fizetõs útszakaszokon a januártól már D2-es kategóriába tartozó jármûvekre D1-es kategóriában váltottak e-matricát. Ez a szabályozás értelmében jogosulatlan úthasználatnak minõsül, és pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után – hívta fel a figyelmet a NÚSZ.

A feleslegessé vált megyei e-matricák visszaváltása március 15-én éjfélig kezdeményezhetõ.

A megyei matricák a megyehatár utáni elsõ csomópontig érvényesek.

Elektronikusan is visszaválthatóak a feleslegessé vált megyei e-matricák február elsejétõl március 15-ig a véglegesített, február elsején hatályba lépõ díjrendelet értelmében a személyes vagy postai ügyintézés mellett - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A fizetõs utak „foglyai” február végéig éves matricával „kiválthatják” magukat.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tájékoztatása szerint a viszonteladó partnerekkel együtt péntek déli 12 óráig mintegy 82 ezer e-matricát értékesítettek, csaknem 50 ezer autós váltott már megyei matricát.

Térképeket tettek közzé a megyei matricákkal használható útszakaszokról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NUSZ) kedden az MTI-vel, miután megjelentek a Magyar Közlönyben az útdíjfizetési rendszer átalakításáról szóló rendeletek.

Az elõzõ évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán az MTI-vel.

« 1. oldal »