2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A legtöbben csak akkor kapnak észbe, hogy jó lett volna valahogyan megelõzni a megfázást, amikor már folyik az orruk, kapar a torkuk, tüsszögnek vagy borzonganak a láztól. Ám ha valaki mégis inkább felkészülne a szezonra, akkor jó, ha tudja: igenis létezik néhány trükk, amellyel legalább csökkenthetõ a megfázás esélye.

A közönséges náthavírus szaporodása szempontjából az orrban uralkodó hûvösebb hõmérsékleti viszonyok kedvezõbbek, mint a test belsõ hõmérséklete – állapította meg a Yale Egyetem új tanulmánya. Ez megerõsítheti azt a népszerû, ám sokszor vitatott nézetet, hogy a hidegben könnyebben elkaphatjuk a sûrû tüsszögéssel járó betegséget.

Hogyan vészelheti át a gyerek minél kevesebb megfázással a telet? Nyolc tipp a kisgyerekek immunrendszerének erõsítéséhez.

Megfázás esetén a gyógyszertár helyett elég a zöldségest felkeresni: a fokhagyma, a citrom és a méz évezredek óta segítenek a nátha kellemetlen tüneteinek enyhítésében. Az alábbiakban tippeket adunk, hogyan lehet a lehetõ legjobban kiaknázni e természetes csodaszerek hatását.

A megfázás egyik elsõ tünete a kaparó vagy égetõ érzés a torokban, és sajnos a torokfájás gyakran az egyéb panaszok enyhülése után is makacsul fennáll. Megoldások a házi patikából.

Az õszi nyirkos, hideg idõjárás kedvez a megfázásnak. Tegyünk ellene!

A megfázásra gyógymód ugyan nincs, de a betegség tünetei szerencsére jól kezelhetõek - különösen akkor, ha hatékony náthaûzõ módszereket vetünk be. De mi mûködik megfázás esetén, és mi az, amit érdemes elfelejteni? Összegyûjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Õsszel és télen szinte kivédhetetlen, hogy az ember elkerülje a megfázást. Ha nincs idõd otthon pihenni, íme hat tipp, amivel gyorsíthatod a gyógyulást.

Egyre több kutatási eredmény születik a cink élettani szerepérõl, illetve a hiányával járó kórképekrõl. Kinek, mikor ajánlott a plusz cink bevitele, illetve hogyan tudjuk természetesen fedezni a szükségletünket?

Javában tombol a nátha- és influenzaszezon, és a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és a munkahelyeken, irodákban is felváltva tüsszögnek és krákognak az emberek. Az utóbbi években ugyanis egyre erõsödõ tendencia lett, hogy egy kis megfázással nem maradnak otthon a dolgozók, ennek azonban komoly következményei lehetnek nemcsak saját magukra, de a kollégáikra nézve is.

A tartós hideg jelentõsen megterheli szervezetünket. A negatív hatásait megelõzhetjük megfelelõ öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. A vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei.

Még kevesebb az influenzás2010-03-10 17:54:46
Tovább csökkent az influenzaszerû megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma megyénkben.
« 1. oldal »