2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 


Jókai szerint az a jó háziasszony, akire rá lehet szögezni õsszel az ajtót, és ta­vaszig nem kell, hogy kijöjjön, mert „ott a hordóban az egész évre való besavanyitott káposzta, a vendelyben a zsir, a ládában a liszt, a zsákban a száraz fõzelék…”. Ma már csak mosolygunk ezen, bár a teli kamra mindig jó! De ne csak krumplival, szalonnával, baracklekvárral, legyen benne izgalmas finomság is. Alkoholban-alkohollal eltenni gyümölcsöt: az is egy izgalmas megoldás!

Földre rázás helyett inkább ingyen osztják 31 városban közel 100 helyszínen csütörtöktõl szombatig a magyar meggyet.

Elérték a meggytermelõk a feldolgozóknál, hogy a meggyért kilogrammonként megkapják a százforintos felvásárlási árat.

Budapest, 2015. június 22., hétfõ (MTI) – Alacsony a meggy felvásárlási ára Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, ezért a termelõk akár a fán is hagyhatják a termést – tájékoztatta egy helyi õstermelõ a kialakult helyzetrõl az MTI-t.

Mielõtt útnak indulsz, célszerû érdeklõdni telefonon: van-e érett gyümölcs az adott kertben, ill. hogy nyitva vannak-e az általad kiválasztott napon.

Az enyhe tél miatt egy hónappal korábban borultak virágba a gyümölcsfák, így az idén rekordkorán lehet majd meggyet és cseresznyét szüretelni – közölte a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) gyümölcstermesztési kutatóintézete kedden.

« 1. oldal »