2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az ÁNTSZ járványügyi fõosztályának volt vezetõje szerint már megszûnt betegségek fertõzhetnek ismét.

Megerõsítené az osztrák-magyar határ védelmét az osztrák belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium. Az intézkedés része a hatóságok által az embercsempészet ellen meghatározott ötpontos programtervnek.

A Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 61 százaléka egyetért a magyar-szerb határra tervezett biztonsági határzár felépítésével.

Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár.

Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatott a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Az Együtt politikusai és aktivistái üres cipõket helyeztek el vasárnap délután a debreceni befogadóállomás bejáratánál, ezzel üzenve a Jobbiknak, amely este a tábor bezárását követelõ tüntetést tart a helyszínen.

Térfigyelõ kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadótábor mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen - jelentette be a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón. Közben Debrecen egész területére kiterjedõ fokozott ellenõrzést rendelt el a város rendõrkapitánya szerda déltõl július 15-én 24 óráig.

Nyolcmillió eurót kap Magyarország az Európai Uniótól, hogy segítse a migrációs nyomás kezelését - jelentette be Budapesten az EU menekültügyi biztosa. Az még nem világos, hogy Magyarország ezt pontosan mire költi, de Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminisztert az is meglepte, hogy az EU Magyarország területén belül állítaná fel az ideiglenes regisztrációs központokat.

A békemenetet szervezõ Civil Összefogás Fórum és a CÖKA kuratóriumának tagjai egyenként 100.000 forintos hozzájárulással, reklámfilmmel megkezdik a polgárok figyelmének felhívását a zöldhatárzár mielõbbi létrehozásának szükségességére.

Elfogták a határsértõt a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendõrei.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai jelzik, építkezni kell.

« Előző « 2. oldal »