2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Nem ez az elsõ nyár, hogy a sopronkövesdi autóalkatrész-gyárban rosszul lettek a 35-40 fokban dolgozó munkások. Az Autoliv Kft. belátta, klimatizálni kell az üzemcsarnokait.

A szerda délutáni vihar csúcsidõszakában 189 riasztást kaptak a mentõk a fõvárosból és környékérõl, ezek közül 63 lehetett összefüggésben a viharral - közölte Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje.

Kedden hét és fél év börtönbüntetésre ítélt a Hajdúböszörményi Járásbíróság egy férfit, aki tavaly kórházba szállítása közben mentõápolóra támadt. Ennek kapcsán érdeklõdtünk a mentõket érõ incidensekrõl.

Bûnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettében a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban csavarhúzóval támadt egy mentõápolóra, miközben Hajdúdorogról Debrecenbe szállították.

Az elmúlt négy évben mintegy 20 milliárd forint állami és uniós forrást fordíthatott az Országos Mentõszolgálat a mentõautópark megújítására, új mentõautók és esetkocsik vásárlására - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelõs államtitkársága hétfõn az MTI-vel.

Egy külföldi kislány lett rosszul az ártándi határátkelõhelyen. A rendõrök segítettek és mentõt hívtak a gyermekhez.

Átadták a felújított mentõállomást Karcagon. Ez az elsõként korszerûsített állomás az Országos Mentõszolgálat országos programjában, amelyben majdnem 11 milliárd forintot használhatnak fel uniós forrásból a munkájuk gyorsításához és a munkakörülmények javításához.

Legkorszerûbb mentõjármû2014-05-23 18:26:40

A legkorszerûbb technikával, egészségügyi eszközökkel felszerelt mentõautó állt szolgálatba a biharkeresztesi mentõállomáson csütörtök reggel.

Életmentõ beavatkozást nem úgy kell igényelni, mintha pizzát rendelnénk - hangsúlyozta egyebek mellett a Napközben pénteki adásában Gyõrfi Pál, a mentõszolgálat szóvivõje, aki a kollégái elleni gyakori támadások okairól is beszélt. Minden tizedik esetben rátámadnak a kiérkezõ mentõsökre, verbálisan vagy tettleg – elõbbi is komoly károkat okozhat.

A mentõk éppen Debrecenbe, a szülészeti klinikára tartottak szilveszter éjjelén a komádi kismamával, amikor megindult a szülés.

Rosszul lett Anthony Hopkins2010-07-27 09:16:04

A 35-ös fõúton Pród és Hajdúböszörmény között történt reggel súlyos baleset. Egy iskolabusz ütközött egy elõzésben lévõ kocsival. Az ütközés miatt az iskolabusz az árokba csúszott. A buszon lévõk közül három gyermek sérült, illetve az autó vezetõje.
« 1. oldal »