2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A szerda délutáni vihar csúcsidõszakában 189 riasztást kaptak a mentõk a fõvárosból és környékérõl, ezek közül 63 lehetett összefüggésben a viharral - közölte Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje.

Egymillió betegnek nyújtott segítséget a mentõszolgálat tavalyi évben - ismertette Gyõrfi Pál, az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) kommunikációs igazgatója a szervezet szilveszteri sajtótájékoztatóján.

Balesetek adtak munkát szombaton az ügyeleteknek, ezek közül kettõ Nyíradony közelében történt.

12 méter magas fa dõlt ki2014-12-22 10:45:44

Amilyen mozgalmas volt a mentõszolgálat és a katasztrófavédelem szempontjából megyénkben a szombati nap, olyan eseménytelenül telt el a vasárnak.

A vízi balesetek veszélyeire hívta fel a figyelmet az Országos Mentõszolgálat szóvivõje kedden, aki az MTI-nek azt mondta: kellõ odafigyeléssel elkerülhetõk az életveszélyes sérülések vagy a halálesetek.

Júniustól új, korszerû, az eddiginél jóval hatékonyabb mentésirányítási rendszert helyeznek üzembe az Országos Mentõszolgálatnál - tájékoztatta csütörtökön a sajtót az Enterprise Group, a rendszer informatikai fejlesztõje.

Az egészségügyért felelõs államtitkár szerint a jövõben célzottabb, hatékonyabb lehet az Országos Mentõszolgálat munkája.

Három figyelmeztetés után akár ki is rúghatják a közösségi oldalakon aktív mentõst .

« 1. oldal »