2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Pénteken még többfelé hőség lesz, a szombaton érkező hidegfront nyomán viszont mintegy 10 fokos lehűlésre, záporokra, zivatarokra kell számítani. Az államalapítás ünnepén is borús, sokfelé szeles, esős lesz az időjárás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Melegebb és esõsebb volt a szokásosnál a téli idõszak, különösen a február, amikor az átlaghõmérséklet 5 Celsius-fokkal haladta meg a sokéves átlagot. A legtöbb esõ is februárban hullott, csaknem háromszor több, mint máskor – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek készített elemzésébõl.

A következõ napokban is lehet még párás, ködös az idõ, de emellett napsütésre és csapadékra is számítani kell. Melegszik a levegõ január utolsó hétvégéjén, a hõmérséklet több helyen a 10 Celsius-fokot is meghaladhatja - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elõrejelzésébõl.

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar mellett Somogy és Zala megye több járására is másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

A heves zivatar és a felhõszakadás veszélye miatt Hajdú-Bihar megye több járására másodfokú riasztásokat adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtök délután. Emellett az ország nagy részén, köztük Budapesten is elsõfokú riasztások vannak érvényben.

A hétvégén kezdetben még sok lesz a napsütés, szombaton viszont ismét többfelé beborul az ég, záporok, zivatarok is lehetnek. Ezzel együtt viszont marad a meleg, akár 27 Celsius-fok is lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Kánikulai nyár és havas tél is lehet az év negyedik hónapjában.

A fõvárosi és az országos napi melegrekord is megdõlt. Osliban 29 Celsius-foknál is melegebb volt csütörtökön – közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

A hétvégén enyhül a meleg: pénteken még akár 24, vasárnap már csak 13-14 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet, hajnalban akár mínuszok is lehetnek. Emellett borús, esõs lesz az idõ, többfelé erõs, viharos lesz a szél is – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésbõl.

Eget kémlelõ gazdák…2015-04-15 12:58:19

Korábban a hideg talaj, mostanság pedig már a száraz talaj okoz számukra fejtörést.

A fagyveszély nem múlt el2015-04-05 06:59:52

Legalább talajközeli fagyok eshetõségére mindenképpen érdemes felkészülni. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrátudományi Központjából.

Kilenc megyére és a fõvárosra szerdára is narancssárga, vagyis másodfokú, nyolc megyére pedig elsõfokú figyelmeztetést adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A csaknem 12 Celsius-fokos éves középhõmérséklettel a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon 1901 óta – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden közzétett elemezésében. A 2014 éghajlatáról és szélsõséges idõjárási eseményeirõl készített beszámolójából kiderül az is, hogy tavaly felhõszakadás és heves zivatar veszélye miatt adtak ki a legtöbbször elsõ-, illetve másodfokú riasztásokat.

Öt megyére és a fõvárosra másod-, nyolc további megyére elsõfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt.

Négy megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat az erõs szél veszélye miatt.

Hét közepén esõ2015-03-23 18:59:06

Tavaszias hõmérsékletû, ám szeles a héten. Fagy csupán hétfõn reggel lehet, esõ pedig csütörtökön. Akkor közel 10 milliméternyi hullhat.

A hétvégén is folytatódik a napsütéses, meleg, tavaszias idõ. Akár 17 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A hétvégén többször kisüthet a nap, jellemzõen száraz lesz az idõ. Ezzel együtt viszont néhány fokkal le is hûl a levegõ: a leghidegebb órákban akár mínusz 5 Celsius-fok is lehet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

A hétvégén is többnyire borús lesz az ég, többfelé várható esõ. A leghidegebb órákban lehetnek mínuszok, de nappal akár 14 Celsius-fokig is melegedhet a levegõ - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Nappal süt, éjjel fagy2015-02-20 11:01:33

Egyre nyugodtabb, alapvetõen száraz, de azért télies hõmérsékletû idõjárásban volt részünk. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A hófúvás miatt néhány dunántúli járásban még elsõ-, valamint másodfokú riasztás van érvényben, keddre már nem sem a szél, sem a havazás, sem a hófúvás miatt nem adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A gazdák leginkább a böjti szelek szárító hatásában bízhatnak a vízzel borított és az átnedvesedett területekkel kapcsolatban - jelentette ki a Gabonatermesztõk Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfõn az MTI érdeklõdésére.

Az esztendõ a korábbi idõszakokhoz viszonyítva kifejezetten téli idõvel indult.

Több településen 20 centiméter körüli, vagy még annál is vastagabb a hóréteg az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli adatai szerint.

A Dunántúlon marad a tél2015-01-27 12:06:16

Sem nagy hó, sem komoly hideg nem lesz a héten megyénkben. Lesz viszont péntekig idõnként napsütés, reggelente gyenge fagy, délutánra 5 fok körüli hõmérséklet.

« 1. oldal »  Következő »