2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az átlagos magyar keveset sportol és elhízott, pedig a mozgásnak és a sportolásnak nemcsak az egészségre van jótékony hatása. Navracsics Tibor az elsõ Európai Sporthét megnyitóján arról beszélt, hogy a fizikailag inaktív emberek nem csupán az egészségügyi rendszert terhelik meg, de a gazdaságot is visszahúzzák. Az uniós biztos ezután pingpongütõt ragadt.

Rossz állapotban a magyarok2015-03-14 18:28:55

Lesújtóan eredményeket mutat az elmúlt öt év összesített egészségügy adatai.

Hatékonyabban csökkenthetõ a vércukorszint, ha egy hosszabb, mérsékelten megerõltetõ edzés helyett közvetlenül étkezés elõtt beiktatunk néhány rövid ideig tartó, intenzív „mozgásfröccsöt”. A rendszeres testmozgás fontos eleme a cukorbetegség elleni harcnak, de úgy tûnik, az sem mindegy, hogy mikor és mennyit edzünk.

Kanadai kutatók megállapították, hogy rendszeres testedzéssel lassítható, sõt akár vissza is fordítható a bõr öregedése. Üröm az örömben, hogy sejtszinten ugyan mûködik a dolog, de az arcunk ettõl még nem feltétlenül tûnik majd fiatalabbnak.

Járjon többet mezítláb!2014-04-25 09:31:17

Javulhatnak a krónikus betegségek, de akár a hátfájás is megszûnhet, ha sokat mozgunk mezítláb a természetben. Egyre több a mezítlábas élménypark Európában, és már Magyarországon is van.

Október 13-án a magyar diáksport szövetség megbízásából a magyar triatlon szövetség rendezte meg Szekszárdon a 2012/2013. tanévi "B" és "A" kategóriás duatlon diákolimpia országos döntõjét. Berettyóújfalui gyerekek is taroltak!

« 1. oldal »