2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Többen érezték saját pozíciójukat stabilabbnak a munkahelyükön tavaly az utolsó negyedévben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor negyedéves összevetésben kissé pesszimistábbak lettek a munkavállalók - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián munkaerõpiaci stabilitási indexébõl.

Kell-e félniük a Tesco pénztárosainak, mert már minden hatodik kassza önkiszolgáló a multinál? Egy tanulmány szerint a nõknek jobban kell aggódniuk munkahelyük elvesztése miatt, mint a férfiaknak. A vállalatok pedig nagyítóval keresik a megfelelõ munkaerõt.

Megszûnik a diplomás munkanélküliek közmunkába való kényszerítése, pontosítják a pihenõnapok számítását is, megint módosul a munka törvénykönyve.

A vizsgált cégek többségénél találtak szabálytalanságot, a munkások több mint felét szabálytalanul alkalmazták, leginkább a feketefoglalkoztatás jellemzõ.

Ingyenes érdekvédelmi és jogvédelmi szolgáltatást nyújt a munkahelyi balesetet szenvedett munkavállalóknak a Liga Szakszervezeteken keresztül az Inno Régió Alapítvány, a két szervezet errõl együttmûködési megállapodást kötött, amelynek részleteit kedden Budapesten ismertették, a munkahelyi balesetben elhunytak és megsérültek emléknapján tartott sajtótájékoztatón.

A következmények érinthetik a munkavállaló nyugdíját, a táppénzt és egyéb ellátásait.

Az ellenõrzött munkáltatók 82,8 százalékánál, mintegy 14 ezer foglalkoztatónál talált munkavédelmi szabálytalanságot tavaly a munkavédelmi hatóság, amely az ellenõrzés alá vont munkavállalók mintegy 62,1 százalékát, 210 ezer embert érintette - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti fõosztályának tájékoztatásából.

A foglalkoztatók egy része továbbra is meglehetõsen tart az új támogatástól.

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfõn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-tõl megszûnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak - közölte a vállalat hétfõn az MTI-vel.

A korábbi munkáltató jogosan korlátozhatja a távozó munkavállaló jogait a munkaadó megbízásából kialakított, üzleti titkot és sokszor jelentõs vagyoni értéket képviselõ professzionális kapcsolati háló további használatában - mutat rá a KCG Partners Ügyvédi Társulás szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Sok munkavállaló bizalmatlan a munkáltatói jogsértések jelzésére szolgáló visszaélés-bejelentési rendszerrel, ami még nem terjedt el széleskörûen, bár a vonatkozó jogszabály idén januárban hatályba lépett – derül ki a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda közleményébõl.

Az adószabadság napja azt a szimbolikus dátumot jelöli, amikortól a fizetésünk egésze a miénk.

A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad nemzetközi felmérésébõl, amelyben 23 ország, köztük Magyarország munkaerõ-piacát vizsgálták.

Három hónap leforgása alatt 875 munkavállalójától vált meg a Magyar Posta, ez derül ki a cég most publikált negyedéves jelentésébõl – írja a Világgazdaság. 2012-ben 33 ezer 140-en dolgoztak a cégnél, most már csak 32 ezer 265-en.

« 1. oldal »