2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Több mint 4700 katona teljesít szolgálatot a déli határ mentén a vezérkari fõnök tájékoztatása szerint.

Toborzónapot napot tart kedden a Magyar Honvédség Hadkiegészítõ és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyõrség Dandár a fõvárosi Petõfi laktanyában.

A honvédségnél nagy szeretettel várják az álláskeresõket.

Sportversenyekkel és hadtudományi elõadásokkal telt a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Csapatünnepe hétfõn.

Több mint 2600 esethez riasztották tavaly a Magyar Honvédség tûzszerész ezredét valamilyen feltételezett világháborús robbanótest elõkerülése miatt. Az elõzõ éveket figyelembe véve mind a bejelentések számát, mind azok országos eloszlását tekintve teljesen átlagos évnek mondható 2014 - közölte a tûzszerész ezred az MTI megkeresésére.

A Honvédszakszervezet támogatja és üdvözli Hende Csaba honvédelmi miniszter bejelentését, miszerint jövõ júliustól négy év alatt 50 százalékkal emelik a katonák illetményét. Czövek János, a szakszervezet elnöke hétfõn az MTI-nek úgy reagált: ez az illetményfejlesztés a katonák jó teljesítményének elismerését jelenti.

Magyarország és Lettország katonai együttmûködésének fejlesztésérõl írt alá megállapodást a két ország védelmi minisztere, Hende Csaba és Raimonds Vejonis csütörtökön Budapesten.

Átadták a Lajta Monitor Múzeumhajót a Parlament északi részénél kialakított kikötõben. Az egykori hadihajón Hende Csaba honvédelmi miniszter azt hangsúlyozta, hogy a Lajta "végleg kiköthet méltó helyén, és tovább szolgálhatja a nemzet ügyét".

Hende Csaba honvédelmi miniszter és a szakszervezeti vezetõk elõrelépésként értékelik a honvédségi dolgozók ez évi béren kívüli juttatásairól született megállapodást, amelyet kedden írtak alá a Honvédelmi Minisztériumban.

Hende Csaba magyar és Roman Jakic szlovén honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten aláírta azt a megállapodást, melynek értelmében Magyarország Gripen vadászrepülõgépeivel bekapcsolódik Szlovénia légterének védelmébe.

A Magyar Honvédség tizenkét, aknák elleni védelemre kialakított páncélozott harcjármûvet (MRAP) kapott kölcsön kiképzési feladatokra az Egyesült Államok hadseregének európai parancsnokságától, a jármûveket kedden vette át a honvédelmi miniszter a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivõjétõl.

A Magyar Honvédség (MH) összesen mintegy száz katonával, AN 26-os szállító repülõgéppel és három Gripen vadászrepülõgéppel vesz részt a Észak-atlanti Szövetség (NATO) Steadfast Jazz 2013 nevû nemzetközi hadgyakorlatán Lengyelországban.

« 1. oldal »