2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Megjelent a magáncsõddel kapcsolatos két kormányrendelet, a jogszabályok szeptember 1-jén lépnek hatályba. A két kormányrendelet, amely a magáncsõd lebonyolításának szabályait részletezi, többek között tételesen felsorolja azokat a használati tárgyakat vagy haszonállatokat, amelyekre a csõdbiztosok nem tehetik rá a kezüket.

Három új gyorsforgalmi útszakasz került fel a nem fizetõs e-matrica-listára. Jövõre azonban itt fizetni kell.

Jövõre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelõen szombaton kell ledolgozni.

A mûködési célú költségvetési támogatás teljes egészében megelõlegezhetõ, míg a fejlesztési célú támogatásoknál maradtak a korábbi elõleg-arányok - egyebek mellett ezt tartalmazza az államháztartási törvény végrehajtási rendeletének módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A minimálbér-emelési támogatásra május 31-ig nyújthatják be kérelmüket az érintett vállalkozások a munkaügyi központnak, az errõl szóló kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben olvasható.

Az idén még egy, jövõre pedig három munkanap áthelyezését hagyta jóvá a nemzetgazdasági miniszter, a keddi Magyar Közlönyben megjelent rendeletében.

November 1-jétõl egyszerûbb közüzemi számlákat kapnak majd a fogyasztók, hogy érthetõ legyen, mi áll rajta.

« 1. oldal »