2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette honlapján a pénzintézetek által alkalmazandó kamatváltoztatási, kamatfelár-változtatási mutatókat, valamint a különbözõ referenciakamatokat - közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megfogalmazta a „fair”, azaz etikus bankrendszerrõl szóló törvénnyel kapcsolatos kamat- és kamatfelár-változtatási mutatók kiszámításánál követendõ alapelveket, amelyeket a jegybank honlapján tett közzé szerdán.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átveszi az MKB Bank irányítását és a leányvállalatokra is kiterjedõen újjászervezi a hitelintézetet - jelentette be a Pénzügyi Stabilitási Tanács döntése alapján csütörtökön a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) számításai szerint lesznek olyan ügyfelek, akiknek az adóssága - a teljesítõ svájci frank alapú jelzáloghitelek esetében - az elszámolás hatására csupán 0-5 százalékkal mérséklõdik, de olyanok is, akiké több mint 30 százalékkal.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 25 millió forintra bírságolt a CIB Bank Zrt-t, mivel a banknál kötelezettségszegést állapítottak meg - derül ki a jegybank határozatából.

A negyedik negyedévben 2072 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a pénzügyi intézmények az elõzõ negyedévi 2775 után - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közölt adatokból.

Az év végi ünnepekhez kötõdõ fogyasztási hitelfelvételek idején fogyasztóvédelmi témavizsgálatot és kommunikációs kampányt indított a jegybank - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI-vel.

Csökkent a háztartások hitelintézetekkel szemben fennálló tõketartozása az idei harmadik negyedévben – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján megjelent tájékoztatóból.

Szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe januártól, a vállalatoknak év végéig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezetõ bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki mûveleteket jövõre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség szerdán az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank hamarosan felállítja azt az eszközkezelõt, amely a kereskedelmi bankok problémás kereskedelmi ingatlanhiteleit veszi majd át, a hivatalos nevén Magyar Reorganizációs és Követeléskezelõ Zrt. (MARK Zrt.) 100 százalékos tulajdonosa az MNB lesz – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa által megvitatott és elfogadott novemberi pénzügyi jelentésbõl.

Megjelent a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsõ rendelete arról, hogy a pénzügyi intézményeknek hogyan kell elszámolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerzõdésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket. A rendelet a kihirdetését követõ napon lép hatályba.

A devizahiteleseket érintõ elszámolásról szóló MNB-rendelet az elszámolási törvény hatálybalépését követõen, november elején lép életbe. A rendeletben leírt módszertan alapján kell majd a bankoknak az árfolyamrés semmisége és a tisztességtelen, egyoldalú szerzõdésmódosítások miatt együttesen elszámolniuk – mondta Vonnák Balázs, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója az MTI-nek.

A Fõvárosi Ítélõtábla hétfõi tárgyalásán október 28-ra halasztotta a másodfokú ítélet kihirdetését a Sberbank Magyarország Zrt. által az általános szerzõdései feltételeinek tisztességtelensége ügyében a törvényi vélelem megdöntésére a magyar állam ellen indított perben.

Kihirdették a devizahiteleseket megsegítõ elsõ törvényt, amely semmisnek mondja ki az árfolyamrést, és ahelyett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos devizaárfolyamának alkalmazását írja elõ.

Tavaly az éves kártyadíjakat az átlagos 1700 forintról 3000 forintra emelték a bankok, a tranzakciós illetéket pedig több lépcsõben és teljes körûen áthárították az ügyfelekre – mondta Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója csütörtökön azon a sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a jegybank Jelentés a fizetési rendszerrõl címû kiadványát.

A pénzügyi szervezeteknek az eredetileg elõírt április 30. helyett – a felmerülõ problémák elhárításáig, a feladatok elvégzéséig, de – legkésõbb május 31-ig kell visszafizetniük a fogyasztóktól jogszerûtlen díj- és költségemelésekkel elvont összegeket.

Kamatdöntés - Az MNB 20 bázisponttal 3,8 százalékra csökkentette az alapkamatot
Budapest, 2013. augusztus 27., kedd (MTI) – A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa a piaci várakozásoknál nagyobb mértékben, 20 bázisponttal 3,8 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén.

 

A kormány szerint ömlik a külföldi tõke Magyarországra. Az adattenger mélyére ástunk, hogy kiderítsük, tényleg így van-e.

Alapvetõen a hitelezõkkel történõ megállapodást és egy ottani egyezséget favorizálna az a szakmai javaslat, amelyet a Magyar Nemzeti Bank a magáncsõd-szabályozás kapcsán megfogalmazott.
Ki kapja az ingyen hitelt?2013-04-06 11:59:13

A jegybank növekedésösztönzõ programjának hasznát még nem lehet megítélni, de jó gazdaságpolitikával igazából szükség se lett volna rá.

A forint a nemzetközi kedvezõ hangulat hatására az MTI által megkérdezett elemzõk szerint tartani fogja árfolyamát kedden, és 290-292 forint között mozog majd az euróhoz viszonyítva.

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa keddi hatállyal fél százalék- ponttal 8,00 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot - jelentette be Simor András jegybankelnök sajtótájékoztatón hétfõn.
« Előző « 2. oldal »