2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Rekord összegre nõtt a megtakarítások állománya a Magyar Postán 2015-ben, egyre több lakossági ügyfél már a befektetéseit is a postán intézi, nem csak folyószámla ügyeit.

Az Értékszállítási és Õrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉÕDSZ) továbbra sem mutatott kompromisszumkészséget a május 6-án megtartott tárgyalási fordulón – közölte a JNT Security Kft. és tulajdonosa, a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI-vel, hozzátéve: mindent megtesznek az ügy tárgyalóasztal melletti rendezése érdekében.

Csütörtökön délutánig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, amelybõl 850 ezer darab küldeményt már átvettek az ügyfelek – közölte a Magyar Posta az MTI-vel csütörtökön.

A Magyar Posta csekkbefizetõ automatáin keresztül február elejétõl több mint 43 000 csekket fizettek be az ügyfelek, több mint 460 millió forint értékben – közölte a Magyar Posta pénteken az MTI-vel.

Lezárult a Magyar Posta (MP) Zrt. új "hibrid kézbesítési és konverziós" nevet viselõ rendszerének fejlesztése, amellyel hiteles dokumentumok továbbítása válik lehetõvé elektronikus úton a postán keresztül, az új szolgáltatást csütörtökön mutatták be.

A ciklus végére a legkülönfélébb ügyeket intézhetik a kistelepülések postahivatalai - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs miniszterelnökségi államtitkár.

A németeket követõ oroszok nem robbantották fel, „csak” lebontották, kupacba hordták.

Lényegesen többen fizetik sárga csekken számláikat idehaza, mint Nyugat-Európában, pedig ehhez postára kell menni, amit gyakran hosszú sorban állás követ. A QR-kódok jelentik a megoldást?

Mobillal lehet majd csekket befizetni, 40 kistelepülés postáján pedig segítséget lehet kérni: az autó átírása, gyermekszületés, nyugdíjügyek, táppénz, stb. ügyek kapcsán. Egy másik postai okostelefonos alkalmazás a közigazgatási ügyek intézésében segít.

A Magyar Posta által üzemeltetett csomagautomatáknál bankkártyás fiztésre is lehetõség van – közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

Új riválist kap a Posta2014-07-21 08:57:36

Egyre több helyen bukkannak fel Budapesten és több vidéki városban is a Webox csomagautomatái, amelyek okosabbak lehetnek a Magyar Posta termináljainál.

Csomagkiadó automatákat állított üzembe a Magyar Posta Zrt., a belföldi futárcégek közül elsõként a nemzetközi tendenciákat követve - jelentette be Szarka Zsolt, a társaság vezérigazgatója újságírók elõtt a csomagautomata bemutatóján pénteken a fõvárosban, az Örs vezér téren.

Csomagfelvevõ automatákkal igyekszik korszerûbbé tenni szolgáltatásait a Magyar Posta. Nem véletlenül: az internetes kereskedelem miatt is fellendülõ csomagküldõ szolgáltatás jelenti a reménysugarat az ágazat számára.

Megszületett a bérmegállapodás a Magyar Postánál: márciustól sávosan 2-3,5 százalékkal vagy 10-12 ezer forinttal nõnek a bérek. Egyszeri kifizetéssel pedig 40-45 ezer forintot kapnak a postások.

Csomagautomaták tesztelését kezdte meg a Magyar Posta Zrt. tíz fõvárosi és huszonöt vidéki helyszínen; a fejlesztés végére az automatáknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetõség lesz - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) augusztus 27-én tartott közgyûlése elfogadta az új alapszabályt, megválasztotta a takarékszövetkezeti integráció központi bankjának vezetõ tisztségviselõit, továbbá jóváhagyta a Magyar Posta tõkeemelését. A Takarékbank közgyûlésével elindulhat az a közös munka, amelynek célja a szövetkezeti hitelintézetek modernizálása, hosszú távú, biztonságos és versenyképes mûködésének intézményi garantálása, valamint tõkehelyzetük megerõsítése - tájékoztatta a Privátbankárt a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete.

Gyakran hosszú sorokkal találkozhat az, aki ezekben a napokban valamelyik hazai postahivatalban jár. A hónap elején érkeznek a fizetések, a nyugdíjak, a szociális juttatások, és a legtöbben ilyenkor fizetik be a sárga csekkeket is. A sorban állók valószínûleg nem tudják, hogy a csekkbefizetésnek vannak alternatív módjai is.

A Magyar Posta megegyezett az Elmû-Émász áramszolgáltatóval, hogy a jövõben fehér csekket használnak. Így a cégeknek olcsóbb, az ügyfeleknek minden marad a régiben.

22 százalékkal emeli a Posta a sárga csekkek befizetése után járó díjat januártól - írja a Nol.hu. Az emelés bõven infláció feletti, ezért a lap szerint elképzelhetõ, hogy a csekkekkel kapcsolatos informatikai modernizációt akarják finanszírozni az emeléssel.

Automatákon keresztül is fizethetjük jövõre a számlákat - írja a keddi Magyar Nemzet. A csekkbefizetés a legfontosabb bevételi forrása a Magyar Postának.

« 1. oldal »