2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 


Véradókat ünnepel a világ Nosztalgia-véradással köszönti a donorokat a Véradók világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete június 12-én, pénteken, Debrecenben a Bem téri Véradóállomáson.

Teljes kihasználtsággal mûködnek a Magyar Vöröskereszt hajléktalanszállói, nappali melegedõi, éjjeli menedékhelyei és átmeneti szállásai - közölte a szervezet hétfõn az MTI-vel.

Szombaton indul útjára az a karácsonyi karaván, amelynek állomásain koncertek és kézmûves foglalkozások várják az érdeklõdõket, emellett a Magyar Vöröskereszt önkéntesei adományokat gyûjtenek.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt május 31-én véradó napot szervez Budapesten, Debrecenben, Gyõrben, Pécsen és Szegeden. A programokra 1200 fõ véradót várnak.

A donorok kalória- és folyadékpótlásáról a 70-es, 80-as évek szokásait megidézve gondoskodnak a szervezõk a településen, amelynek lakói kimagasló arányban járnak vért adni.

Százötven hátrányos helyzetû családban élõ gyermeknek adott játékot karácsonyra a szemészeti magánrendelõ adományából a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

 

Talán nem is sejti mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet! Aki általános jó közérzetnek örvend, egészségesnek érzi magát, kérjük járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel!

 

 

Október 1-én indult, és máris gõzerõvel halad az Országos felsõoktatási véradóverseny, amelyet hetedszerre szervez meg a Magyar Vöröskereszt, s mint eddig minden évben, Hajdú-Bihar Megyei Szervezete motiválja a helyi intézményeket, hogy vegyenek részt a jó ügyet szolgáló megmérettetésen.

 

 

Talán nem is sejti, mekkora érték az egészség. Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet. Aki általánosan jó közérzetnek örvend, és egészségesnek érzi magát, kérjük, járuljon hozzá az országos vérkészlet növeléséhez a szervezett véradásokon való részvétellel! Szeretettel várunk minden kedves régi és új, leendõ véradót, segíteni akarót!

 

Szeged, 2012. szeptember 10. – Motoros baleset, gyalogosgázolás, vízbefulladás, csecsemõ újraélesztés – ilyen és ehhez hasonló baleseti szituációkban kellett helytállniuk a 41. Országos Elsõsegélynyújtó Versenyen résztvevõknek Szeged belvárosában, szombaton. A Magyar Vöröskereszt a Budapest Bank támogatásával a verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsõsegélynyújtás fontosságának üzenetét.

 

Harmadik helyezést nyert a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának gyermekcsapata a Magyar Vöröskereszt Országos Elsõsegélynyújtó Versenyén.

 

Talán nem is sejti, mekkora érték az egészség.

Önnek csak 20 perc az életébõl, másnak maga az Élet.

Aki általánosan jó közérzetnek örvend, és egészségesnek érzi magát,

kérjük, járuljon hozzá az országos vérkészlet...

« 1. oldal »