2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Hajdú-bihari polgármesterek szerint pusztán önerõbõl a településeik vajmi kevésre jutottak volna.

2015.február 07-én tartotta meg a Polgárõr Szervezet éves beszámoló közgyûlését. A közgyûlés színvonalát emelte, hogy mûködése során elõször sikerült pályázatot nyerni,mégpedig a Nemzeti Együttmûködési Alap támogatásával az “Az év polgárõre Magyarhomorogon” címû pályázattal.

Az idén is csatlakozott a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola az Itthon vagy! – Magyarország, szeretlek címû országos programhoz. A helyi önkormányzat anyagi támogatásával, a pedagógusok, szülõk, nagyszülõk színes programokkal tudatosították a résztvevõ helybeli és bejáró ötven gyerekben szûkebb falujuk, valamint országunk szépségeit.

És ha leszakad a híd?2014-09-05 11:38:29

A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?

Simándi Lajosék portáján hajnali fél ötkor mintha le akarna esni a házról a tetõ.

A Polgárõr Szervezet megalakulása óta elõször szervezett versenyt a diákok részére július 24-én. A rendezvény szervesen kapcsolódott a Erzsébet Tábor programjaihoz.

Az emberi segítés nagyon szép példáját tapasztaltuk Magyarhomorogon.

Magyarhomorog Község Polgárõr Szervezetének jó munkáját ismerte el a Megyei Polgárõr Szövetség azzal, hogy munkavégzésükhöz személygépkocsit biztosított.

Futás a drogok elõl2014-05-20 12:28:09

Magyarhomorog, Debrecen – A Drogmentes Magyarországért Maraton résztvevõi megyénkben is tájékoztatták a fiatalokat.

“A Holokauszt Emlékév – 2014”a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola tanulói sokszínû programot valósított meg. Egy még ma élõ szemtanú, Madarász Ervin bácsi felidézte a magyarhomorogi holokauszt történetét.

A Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola 24 tanulója és a helyi Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület 25 felnõtt tagja 2014. április 5-én hagyományos tavaszi romániai kiránduláson vett részt.

Lezárult a “Szeretet hete” a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskolában.

November 5.-én került megrendezésre a magyarhomorogi óvoda szervezésében „Körösmenti Hétpróba” elnevezésû sportverseny a körösszegapáti, mezõpeterdi, biharugrai és a magyarhomorogi, nagycsoportos óvodások részvételével.

A Magyar Diáksport Napja programjához a magyarhomorogi iskola is csatlakozott, így 2013. október 11-én megmozdult az egész iskola.

Erdélyi kirándulás2013-10-12 13:00:08

A nyolcadik éve mûködõ magyarhomorogi Tájak Korok Múzeumok csoport tagjai eddig tizennégy alkalommal szerveztek kirándulást hazánkban, de a szomszédos Románia szép tájaira is.

Jó hangulatú és hasznos tanácskozásra gyûltek össze Magyarhomorogon a dél bihari települések polgármesterei, valamint azok a szakemberek, akik egy település gazdasági kérdéseivel foglalkoznak.

“Az Itthon vagy – Magyarország, Szeretlek!” országos ünnepi hétvégéhez csatlakozott a magyarhomorogi önkormányzat is.

Az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” rendezvénysorozat a Táncházzal kezdõdött Komádiban. A Közösségi Házban volt a Táncház, ahol a Körös - Körül Néptáncegyüttes tagjai és Tóth Zsuzsanna és Tatár Árpád mûvészeti vezetõk mutatták be a táncokat. A legfiatalabb résztvevõ alig múlt 2 éves és a legidõsebb pedig 76 éves volt.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

Illusztráció
írta Petneházi Attila - Hajdú-Bihar – Senki nem fog harminc kilométert autózni egy doboz cigarettáért – jósolja a bihari falu polgármestere.

A helyi Mûvelõdési Házban gyûltek össze február 10-én az 5 éves jubileumát ünneplõ polgárõrség tagjai és a megjelent vendégek.

 

A Szabadidõközpontban került megrendezésre az Aratófesztivál.  A helyi lakosokon kívül részvettek a rendezvényen a környezõ településekrõl érkezõk is. Bár rekkenõ hõség volt, de a kiváló szervezésnek köszönhetõen a sátrak árnyékában ez elviselhetõ volt és a sport – és kulturális programok is üdítõen hatottak.

 


Magyarhomorog (HBN-Vmirjáncki József) – Helytörténeti munkafüzetet készült a település felsõ tagozatos tanulói részére.


Magyarhomorog - Hat év alatt, 4 millió forint ráfordítással egytizedére csökkentették a fûtési költségeiket.

Második alkalommal rendezték meg Magyarhomorogon a Nyugdíjas Baráti Találkozót, amelyen nyolc település képviselõi vettek részt.

« 1. oldal »  Következő »