2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A magyarok lusták, túl sok sót és zsírt fogyasztanak.

Országszerte elkezdõdött a parlagfûvel fertõzött területek helikopteres felderítése – jelentették be a Földmûvelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közös szerdai sajtótájékoztatóján, a Székesfehérvár mellett található börgöndpusztai repülõtéren.

Az Európai Unió magyarországi lakcímmel rendelkezõ, de nem magyar állampolgárai automatikusan felkerülnek az október 12-i önkormányzati választás névjegyzékébe, az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásától eltérõen nem kell kérniük felvételüket a névjegyzékbe.

Az ipari cégeknél és a középvállalkozásoknál kevésbé hagyott alá a hajlandóság.

Csaknem 89 ezer új és használt lakást értékesítettek tavaly Magyarországon, így a teljes lakáspiaci forgalom mintegy 3,2 százalékkal nõtt az elõzõ évihez képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör címû friss kiadványából.

Megerõsítette Magyarország országkockázati besorolását a Coface.

Vágóhídi alkalmazottak, valamint a bõrrel és szõrrel dolgozók veszélyeztetettek.

Tavaly egész évben 55 ezer, az idén május végéig 27 ezer lakástûz keletkezett Magyarországon, a kárt szenvedett lakások átlagos értéke 10 és 20 millió forint közötti – mondta Bérczi László tûzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság felügyelõje kedden sajtótájékoztatóján Budapesten.

Hétfõtõl az ország tizenhárom térségében, a többi között a Balatonon, a fõvárosban, a Tisza-tónál és a Dunakanyarban kezdõdik meg a szúnyogirtás, megfelelõ idõjárási körülmények esetén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Megfelelõ idõjárási körülmények esetén hétfõn megkezdõdik a szúnyogirtás a fõvárosban és az ország további hétszáz településén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje csütörtökön az MTI-t.

Nincs hasmenésjárvány Magyarországon, a megbetegedések száma az évszaknak megfelelõen alakul – mondta Ócsai Lajos, az Országos Tisztifõorvosi Hivatal járványügyi fõosztályának vezetõje csütörtökön az MTI-nek.

Folytatódott a csökkenõ tendencia, tavaly 128 ezer alkalommal – mintegy tíz százalékkal kevesebbszer, mint az elõzõ évben – próbáltak meg akkreditált nyelvvizsgát szerezni hazánkban – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában. A legtöbb vizsgát angolból tették le, amelyet a német és az eszperantó követett, a vizsgák 62 százaléka volt sikeres.

Lassan nõ a házasságkötések száma Magyarországon, és tavaly 8,4 százalékkal kevesebben váltak el, mint az elõzõ évben – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában.

Lassan nõ a házasságkötések száma Magyarországon, és tavaly 8,4 százalékkal kevesebben váltak el, mint az elõzõ évben – írta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország, 2013 címû kiadványában.

Július elsejétõl az Európai Bizottság által a 2014-2020 közötti idõszakra jóváhagyott tervek alapján csökken, illetve megszûnik a fejlesztési adókedvezmény, illetve állami támogatás igénybevételének lehetõsége bizonyos régiókban – hívta fel a figyelmet az RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. pénteki közleménye.

A magyarok harmada füstöl2014-06-02 08:38:30

A dohányosok általában 7,5 évvel élnek rövidebb ideig – többek között ezért is érdemes letenni a cigit, nemcsak a május 31-i dohányzásmentes napon.

57 éves korig dolgoznánk2014-05-31 11:00:00

Hatvanöt éves koráig csak a munkavállalók egytizede szeretne munkába járni.

Az orvoshiány elõbb-utóbb a képzést és a betegellátást is akadályoztathatja.

Népszerû az apás szülés2014-05-02 21:22:35

Harminc éve választhatják a párok a debreceni szülészeti klinikán az apás szülést. Az idei Születés Hete központi témája az apaság kérdésköre.

Négy hét múlva, a május 25-i európai parlamenti (EP-) választáson a voksolásra jogosult több mint 8 millió választópolgár valamivel több mint tízezer hazai szavazókörben, illetve 98 külképviseleten személyesen szavazhat.

Egy út, amely összeköt2014-04-26 10:57:03

Egy közös útpályázat megvalósulása áll küszöbön Pocsaj és Biharfélegyháza között: április 24-én meg is történt az alapkõletétel.

Egy nappal a megnyitás után már birtokba vették a megújuló Kossuth teret a turisták. Külföldiek fotózzák a 33 méteres árbocon a nemzeti lobogót, valamint a mától látható díszõrséget és õrségváltást. A turisztikai szakemberek szerint az egyre színvonalasabb szolgáltatások és az idegenforgalmi látványosságok miatt évrõl évre több külföldi jön Magyarországra. A KSH utolsó negyedéves összesítésébõl az is kiderül, hogy a turisták hosszabb idõre érkeznek az országba, és többet is költenek, mint egy évvel ezelõtt.

Tavaly szeptember és november között 4 millió 12 ezer fõ volt a foglalkoztatottak létszáma, 87 ezer fõvel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A munkanélküliek száma 57 ezer fõvel volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 9,3 százalékra csökkent.

A 28 uniós tagországból 17 áll túlzottdeficit-eljárás alatt, miközben mi kiléptünk ebbõl a folyamatból, az állampapírok finanszírozása olcsó, az államháztartás pedig elbírja az alacsonyan tartott inflációt - mondta a költségvetésért felelõs helyettes államtitkár a Ma reggelben.

Megoszlottak az elemzõk véleményei arról, hogy az elmúlt idõszak alacsony inflációs számai korszakváltást vetítenek-e elõre, vagy csak átmenetileg csökkent le a pénzromlás mértéke idehaza. Abban persze valamennyien egyet értettek, hogy az MNB-inflációs célja alatti számok elsõsorban a kormányzati intézkedéseknek köszönhetõ. De a rezsicsökkentés hatásának kifutása után mi várható, abban megoszlottak a vélemények a Joint Venture Szövetség által szervezett konferencia vezetõ elemzõk paneljében.

« Előző « 3. oldal »  Következő »