2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A nyugalmas ingatlanpiacot szétcsapta a csok. Még a panellakások ára is 5-7 százalékkal drágult december óta. Az albérletlufi kipukkadt, már nem emelkednek tovább az albérletárak. A Kika megemelte dolgozói bérét, hogy ne menjenek el, az IKEA pedig megmutatta a 2017-ben átadandó új áruháza látványterveit. Az OTP új bankot vett, Zuckerbergrõl, a Facebook alapítójáról pedig kiderült, hogy már a világ negyedik leggazdagabbja. Ibolya Tibor fõvárosi fõügyész ismertette a Quaestor-ügy 1548 oldalas vádiratának lényegét. Kiderült, hogy akár 25 évre is leültethetik Tarsoly Csabát a Quaestor-vezért.

A tavalyi az áttörés éve volt Magyarországon a egyérintéses fizetés tekintetében: jelenleg már tízbõl négy hazai kibocsátású bankkártya és kártyaolvasó terminál alkalmas az egyérintéses fizetésre - közölte a MasterCard hétfõn az MTI-vel.

A magyarok szerint koszos a készpénz, mégsem mosnak kezet fizetés után. Egy átlagos európai papírpénzen 26 000 baktérium van, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségünkre.

A bankkártya-mûveleteket terhelõ tranzakciós illeték nem vetette vissza a kártyahasználati kedvet; a bankkártyát bolti fizetésre is használók aránya az egy évvel korábbi 81-rõl 84 százalékra nõtt tavaly év végére, ugyanakkor a kártyával kizárólag készpénzt felvevõk aránya 10 százalék alá esett - derül ki a MasterCard felmérésébõl, amelynek összefoglalóját hétfõn juttatta el az MTI-nek.

2013. június 17. A kártyadíjak erõteljesebben nõttek az utóbbi hónapokban annál, mint amekkora áremelkedést a tranzakciós illeték hozott. A bankok egyre inkább a drágább plasztikokat részesítik elõnyben, de a különbözõ kikötések is szaporodnak.

A kormány szerint túl magas a magyarországi bankkártyás tranzakciók után fizetendõ jutalék, ezért csökkenteni fogják. Azt várják, hogy ettõl népszerûbb lesz a bankkártyás fizetés, és visszaszorulhat a készpénzezés.

 

A mobiltelefonos fizetési szolgáltatások felé nyitnak a hagyományos fizetõkártya szolgáltató pénzintézetek - írja a Wall Street Journal online kiadása.

« 1. oldal »