2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A plasztiklap helyett elég a mobilt odaérinteni a pénztárnál a terminálhoz. Elindult itthon a MobilTárca.

Digitális pénztárcává alakítja a mobiltelefont a Magyar Telekom MobilTárca szolgáltatása - jelentette be Christopher Mattheisen, a mobilszolgáltató társaság vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A Magyar Telekom MobilTárca szolgáltatásához szükséges alkalmazás egy ideig nem volt elérhetõ, a módosított alkalmazás azonban már letölthetõ a Google Play áruházból - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Telekom elindította a MobilTárca szolgáltatást, amely digitális pénztárcává alakítja a mobiltelefont - jelentette be Christopher Mattheisen, a mobilszolgáltató társaság vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Kész Thaiföld elsõ többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája a Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC és a PaysBuy együttmûködésében. A szolgáltatás több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetõséget, s abban is úttörõ, hogy 3D Secure tranzakciókat tesz lehetõvé, így nagyot lendíthet a thai m-commerce piacon.

Lezárult a MobilTárca tesztelése, most a kereskedelmi bevezetésén dolgoznak - jelentette be Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke, miután véget ért a szolgáltatás pontosan egy éve elindított tesztüzeme. A teszt eredményei és az eddigi lakossági kutatások alapján a szövetség mintegy 350-400 ezerre becsüli azok számát, akik az elsõ körben nyitottak a MobilTárca szolgáltatás használatára.

Két új szolgáltatással bõvül februárban a mobiltárca alkalmazás tesztelése, egyben június végéig meghosszabbították a tavaly év közepén indult, és eredetileg fél évre tervezett tesztidõszakot - közölte a Magyar Mobiltárca Szövetség csütörtökön az MTI-vel.

Az idei év közepétõl indulhat el az NFC-s fizetésre alkalmas MobilTárca "éles" mûködése Magyarországon - tudták meg a Vodafone-tól.

Hamarosan lezárul a magyar mobiltárca tesztje, az elõzetes tapasztalatok szerint szívesen használják az új fizetési megoldást a pilotban résztvevõk. Az érintésmentes mobilfizetést lehetõvé tevõ alkalmazás 2014 elejétõl indulhat el. A technológia iránt az OTP aktív részvétele mellett a többi nagybank is érdeklõdik, vagyis várhatóan a felhasználók széles körének lesz elérhetõ az alkalmazás. A Portfolio.hu kérdésére válaszolva Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke elmondta, hogy a felhasználóknak nem kell a pénzügyi csalóktól tartania, az alkalmazás biztonsági beállításainak köszönhetõen a kártyacsalások kockázata minimális szintre, sõt, akár nullára is csökkenthetõ.

« 1. oldal »