2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az amerikai kormányzat terveiben elõször jelent meg a hold kutatására szánt összeg.

Úgy tûnik a kereskedelmi ûrrepülés idõnként még mindig inkább az álmok kergetésérõl szól, persze a nagy elõdök, a kormányzati ûrprogramok is sok kudarc után értek csak révbe.

Az amerikai Viking program 36 éves adatainak új elemzése szerint a NASA megtalálta az életet a Marson.

Felszállás közben lezuhant csütörtökön az Amerikai Ûrkutatási Hivatal (NASA) kutatóballonja Ausztráliában. A hatalmas ballont éppen feleresztették volna, ...
Nem jelent problémát a Discovery hétfõre tervezett leszállásánál az európai légiközlekedést megbénító vulkáni hamufelhõ - közölte vasárnap a NASA. Egy nappal azután, ...
Rekordszámú, 237 jelölt van a 2010-es a béke Nobel-díjra - közölte szerdán az oslói Nobel-intézet. A jelöltek között kínai ellenzékiek és az internet alapítóinak nevei is szerepelnek 38 szervezet mellett. Sõt, még a Nemzetközi Ûrállomás is jelölést kapott.
Landolt az Endeavour2010-02-22 10:13:35
Sikeresen földet ért helyi idõ szerint vasárnap késõ este az Endeavour a floridai Kennedy Ûrközpontban - jelentette be az amerikai ûrkutatási hivatal, ...
Megnyílik az ûrkilátó2010-02-17 11:27:57
Újra kilebegett az ûrbe Bob Behnken és Nicholas Patrick közép-európai idõ szerint szerda hajnalban, hogy végrehajtsa a misszió harmadik, egyben utolsó ûrsétáját is a Nemzetközi Ûrállomásnál (ISS).
Nagyobb lett az ûrállomás2010-02-12 18:03:26
Péntektõl nagyobb a Nemzetközi Ûrállomás. Az Endeavour asztronautái csatlakoztatták a bázishoz a legújabb modult, de a szerelés teljes befejezéséhez még két ûrsétára lesz szükség.
Kikötött az Endeavour. Az amerikai ûrsikló, fedélzetén hat amerikai asztronautával, gond nélkül kapcsolódott szerdán a 346 kilométeres magasságban, a Föld körül keringõ, épülõ Nemzetközi Ûrállomáshoz (ISS) - közölte a NASA.
Süllyed a világtérképet lemásoló mesterséges szigetcsoport Dubaj partjainál, legalábbis a NASA friss felvételei erre engednek következtetni. Az építtetõ cég szerint meg nem.
« 1. oldal »