2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A bevallási nyilatkozatot választók is rendelkezhetnek adójuk 1+1 százalékáról. Az szja 1+1 százalékáról 2016-ban is csakúgy, mint a korábbi években, május 20-áig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Február elsejéig még kérhetõ bevallási nyilatkozattal, hogy a NAV készítse el az szja-bevallást. Közben több mint 792 ezren kapnak elektronikus bevallási értesítõt és 3 millió 245 ezer bevallási egységcsomag kerül a postaládákba január második felében.

Egy Békés megyei közhasznú egyesület vezetõjével és társaival szemben javasolnak vádemelést a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A gyanú szerint a falu hátrányos helyzetû fiataljai számára elnyert pályázati pénzbõl 22 millió forint elköltését fiktív számlákkal igazolták.

Sok minden olcsóbb vagy ingyenes lett, mikor a 2015-ös év 2016-ba fordult. Már csak 15 százalék a jövedelemadó, a bevallásokat majd a NAV készíti el. Emelkedett a nyugdíj és a minimálbér. Csökkent az új lakások és a sertéshúsok áfája. Egy sor okmányért és hatósági eljárásért már nem kell fizetni. Továbbra is lehet otthon pálinkát fõzni, de adózni kell utána. A megyematrica marad, de a rendszer kicsit változik.

Különbséget kell tenni a hosszabb és a rövidebb, turisztikai célú ingatlan-bérbeadás közt. Hosszabb távra nem kell engedély, nem kell számlát adni, de a bevételeket követni kell, szja-t és ehót kell fizetni. A turisztikai bérbeadáshoz közjegyzõi engedély és adószám kell.

Egy nyíregyházi ügyvéd a védõként szerzett tapasztalatait felhasználva bûnszervezetet épített ki a 2000-es évektõl kezdve. Jogi ismereteit arra használta, hogy összezavarja a hatóságokat. A cigarettacsempészettõl a prostitúción keresztül a fiktív cégátruházásokig mindenben benne volt a keze.

A kormányzat már dolgozik azon, hogy be lehessen kötni a cégek számlázó rendszereit is az adóhivatalhoz. Az államtitkár szerint így fel lehetne számolni a csalásokat.

Az IKEA ingyen ad kiegészítõ csomagot fiókos szekrényeinek falhoz csavarozásához, mert két gyerek meghalt, miután rájuk dõlt a bútor. Vida Ildikó már nem dolgozik a NAV-nál, új alelnököt kap az MNB, új igazgatót az MKB, és távozik a MÁV-Start vezére is. A Monetáris Tanács tovább vágta az alapkamatot, egy ideig utoljára. Görögországban kinyitottak a bankok, de maradtak a tõkekorlátozások. Ez volt a héten a gazdaságban.

Számolni kezdett a NAV2015-07-16 13:19:51

Július elsején indult a NAV nyári ellenõrzéssorozata: az adóellenõrök és a pénzügyõrök a turisták által gyakran látogatott helyekre és a tömegeket vonzó rendezvényekre fókuszálnak. Az adóhivatal közlése szerint a megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolnak a NAV munkatársai ott, ahol kétséges a szabályok betartása.

Több mint félmilliárd forint kár érte a költségvetést azzal, hogy jól mûködõ vállalkozások fiktív számlákat kiállító munkaerõ-kölcsönzésre szakosodott cégeken keresztül csökkentették adó-és járulékfizetési kötelezettségüket.

Megkezdte a NAV a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítõk kiküldését, másfél millióan kapnak levelet. Folyószámla-kivonatot az kap, akinek legalább ezer forint tartozása vagy túlfizetése van. Késedelmipótlék-értesítõt annak küldenek, akinek rendezetlen késedelmi pótléka van.

Beméri a NAV a mobilunkat2015-06-11 10:56:17

Mobiltelefonok bemérésére és blokkolására alkalmas felszerelést vásárolt a NAV. Közel tizenötmillió forintjába került az adóhivatalnak a beruházás, további kétmillióért nyomrögzítõt is vettek.

Hatvanmillió forint értékû egészségpénztári támogatást vett fel jogosulatlanul egy olyan Szabolcs megyei betegszállító vállalat, amely fõként Hajdú-Biharban és Békésben tevékenykedett.

Idén is sokan az utolsó napokra hagyják az szja-bevallás elkészítését, május 10-ig mintegy 1,7 millió érkezett az adóhatósághoz, miközben a hivatal idén is közel 4,5 milliót vár.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tájékoztatása szerint Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke támogatja kérésüket, hogy ne csak a civil szervezeteknek, hanem az egyházaknak felajánlott egy százalék esetében is dönthessen úgy az adózó: adatait megismerheti a kedvezményezett.

Május 20. a 2014. évrõl benyújtandó személyijövedelemadó-bevallások benyújtásának határideje; a közelgõ határidõre, valamint a várható ügyfélforgalomra tekintettel a bevallások beadásának elõsegítésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bevallás utolsó hetében hosszított nyitva tartással áll az adózók rendelkezésére.

A magánszemélyek 2015. május 20-ig rendelkezhetnek befizetett személyijövedelemadójuk 1+1 százalékának valamely civil szervezet, illetve bevett egyház vagy kiemelt költségvetési elõirányzat részére történõ felajánlásáról.

Nyakunkon a határidõ2015-05-09 09:05:50

A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jelnyelvi tolmácsok bevonásával segíti a hallássérült adózók személyijövedelemadó-bevallási kötelezettségének teljesítését – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

Több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését az szja-bevallás elkészítésében.

Bevallási ajánlatok2015-04-30 18:31:05

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében.

Idén több mint 375 ezer adózó kérte a NAV közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében. A hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-ig postázza, illetve az Ügyfélkapuval rendelkezõknek elektronikusan küldi. A munkáltatók szintén április 30-ig adnak igazolást az szja-bevallás elkészítésérõl azoknak, akik azt kérték.

Több mint 375 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésében az idén, a hivatal az adózóknak a bevallási ajánlatot április 30-áig postázza, illetve az ügyfélkapuval rendelkezõknek elektronikusan küldi meg – tájékoztatott a NAV hétfõn.

Karbantartás miatt csütörtök este 10 órától péntek reggel 6 óráig nem lesz elérhetõ a kormányzati portál és az ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások, ez idõ alatt az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) elsõdleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni – olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A jogosítvány megszerzése elõtt még pontos a nyilvántartás, más esetekben viszont…

« 1. oldal »  ... 9 Következő »