2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az adózók kényelmét szolgálja a köztartozásmentes adózói adatbázis, ugyanis ha az adózó szerepel a KOMA adatbázisban, a tartozásmentességet vizsgáló szerv köteles azt elfogadni, így nem kell adóigazolást kérnie.

Késelés történt, és a mentõk, valamint a rendõrség is a helyszínen van – kaptuk az információt a településrõl szerdán azzal a kiegészítéssel, hogy a családi konfliktus következtében súlyosan megsérült valaki.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) méltányosan jár el azokkal szemben, akik fizetési nehézséggel küzdõ pénzintézetnél vezetik bankszámlájukat, és emiatt nem tudnak határidõben eleget tenni adó- és járulékfizetési kötelezettségüknek - válaszolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az MTI szerdai megkeresésére.

Hatvanhárom vizsgálatot végeztek, és mindössze ötször találtak szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fõvárosi revizorai a vendéglátóhelyek múlt heti, a torkos csütörtökön végzett ellenõrzésén - közölte a NAV szerdán az MTI-vel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által felderített pénzügyi és gazdasági bûncselekmények okozta kár legnagyobb része költségvetési csalásból származik, 2014-ben az e körbe tartozó bûncselekmények elkövetési értéke tette ki az összes elkövetési érték 93,28 százalékát, 138,81 milliárd forintot.

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezett õstermelõknek, magánszemélyeknek valamint evás egyéni vállalkozóknak február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat.

Év elejétõl kedvezményes mértékû illetékben részesülhet az, aki már új lakása vásárlásakor tudja, hogy a régit egy éven belül eladja és errõl a megvásárolt lakás illetékének kiszabásáig nyilatkozik.

Az adóhatóság revizorai az idén is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéni vállalkozók ellenõrzésére, és fókuszban marad az internetes kereskedelem is, a pénztárgépek használatát pedig a "segítõ" ellenõrzés helyett a kockázatelemzésen alapuló váltja fel - ismertette Varga Árpád, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökhelyettese csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Összesen 625 étel- és ital-automatát jelentettek be múlt péntekig a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV); a bejelentést március 31-éig minden üzemeltetõnek meg kell tennie, a berendezések regisztrációs számot kapnak - közölte a NAV kedden az MTI megkeresésére.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban márciusban alkalmazható üzemanyagárakat.

A magánszemélyek legkésõbb február 16-áig kérhetik az adóhatóság közremûködését a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez.

Az online kasszák szervizének elsõdleges feladata az illegális beavatkozások kiszûrése és feltárása. Emellett a szakemberek ellenõrzik, és szükség esetén kicserélik az adóügyi ellenõrzõ egység akkumulátorát is.

Idén két keretösszegre kell figyelniük a munkáltatóknak a béren kívüli juttatásoknál.

Az szja-bevallás legegyszerûbb módja, ha megbízzuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt a bevallásunk elkészítésével. Az egyszerûsített bevallást február 16-ig lehet kérni a 1453NY jelû nyomtatványon.

2015. január 1-tõl tovább szélesedett az országos illetékességgel intézhetõ ügyek köre a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, melynek célja, hogy az adózók számára egyszerûbbé, könnyebbé és gyorsabbá váljon az ügyintézés.

2015. január 1-jétõl minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak, amiben az adóalanyra áthárított adó összege eléri vagy meghaladja az 1 millió forintot.

Egészségügyi szolgáltatási járulékot annak a belföldi magánszemélynek kell fizetni, aki nem biztosított és egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen, valamint uniós rendeletek és nemzetközi egyezmény alapján sem jogosult.

A magánszemélyek legkésõbb február 16-ig választhatják a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közremûködésével elkészített egyszerûsített bevallást - hívta fel a figyelmet az adóhivatal szerdán.

Az adóhivatal tudatta, hogy évente felül kell vizsgáltatni az online pénztárgépet.

A munkavállalók legkésõbb február 2-ig nyilatkozhatnak arról, kérik, hogy munkáltatójuk készítse el személyijövedelemadó-bevallásukat.

Tavaly az adótartozás behajtására 157 835 cég ellen rendelt el végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a végrehajtás által érintett adótartozások összege egy év alatt 4,2 százalékkal, 1132,4 milliárd forintra növekedett - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis az MTI-vel szerdán.

Nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a próbaüzem lejártát követõen március 1-je után élesben mûködõ elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) azoknak, akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Egyebek mellett áfacsalásra utaló jeleket, foglalkoztatási és bejelentési szabálytalanságokat kerestek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszeren (ekáer) alapuló háromnapos ellenõrzéssorozatán - közölte a hivatal szóvivõje kedden az MTI-vel.

Legkésõbb február 2-ig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Legkésõbb a jövõ hét közepén mindenki megkapja a személyi jövedelemadó-bevalláshoz (szja-bevallás) szükséges csomagot - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

« Előző « 3. oldal »  Következő »