2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Nem lesz rendkívüli gázóraleolvasás azoknál a gázfogyasztóknál, akiket átvesz a nemzeti közmûszolgáltató. Ha viszont valakinek tartozása van, bonyodalmakra számíthat.

Több tízezer gázfogyasztó már megindította átlépését az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt.-hez, ugyanakkor az állami közmûszolgáltató tényleges fogyasztóinak száma eddig csupán ezres nagyságrendû, mivel az átlépési folyamat több hétig tart – tájékoztatta a közmûszolgáltató csütörtökön az MTI-t.

Megkezdte mûködését április 1-jén az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban - jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkár Pécsen csütörtökön.

Megkezdte mûködését április 1-jén az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. (ENKSZ) a gázüzletágban – jelentette be a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkár Pécsen csütörtökön.

Elindul az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. márciusban, a cégbírósági bejegyzés folyamatban van; a szolgáltatás megkezdése az energiahivatal engedélyétõl függ, amely március végére várható. Az ENKSZ tavasszal a földgázellátásban kezdi meg a lakossági szolgáltatást a Fõgáz bázisán, de a cég tevékenységét az egész országra kiterjeszti.

2015 márciusában a Fõgáz Zrt. bázisán kezdi meg lakossági szolgáltatási tevékenységét, majd a rendszer folyamatosan bõvül: második lépcsõben az áramszolgáltatás, harmadikban pedig a távhõ területén léphet be az állam a piacra egyetemes szolgáltatóként.

Az nem szabad piac, ha mindenki lerabolhatja a magyar családokat - jelentette ki Németh Szilárd. A Fidesz rezsicsökkentésért felelõs munkacsoportjának vezetõje a köztévében azt mondta: a nemzeti közszolgáltató jövõre belép a piacra, és letöri az árakat. A profitot a biztonságos üzemeltetésre és a fejlesztésekre fordítja majd. A cél a rezsicsökkentés fenntarthatósága, hogy a magyar háztartások kapják Európában a legolcsóbban az energiát – tette egyértelmûvé.

A rezsicsökkentés fenntartását segíti a Nemzeti Közmûszolgáltató létrehozása, amely jövõ márciustól, a Fõgáz Zrt. bázisán kezdi meg a lakossági szolgáltatást. A cég folyamatosan bõvül: második lépcsõben az áramszolgáltatás, harmadikban pedig a távhõ területén léphet be az állam a szolgáltatók versenyébe.

A kormány döntött a nemzeti közmûszolgáltató felállításáról, amely már 2015-tõl piaci körülmények között áramot, gázt és távhõt fog szolgáltatni - jelentette be Lázár János szombaton Makón.

« 1. oldal »