2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Elutasította, és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Gaskó Istvánnak és Demján Sándornak a vasárnapi pihenõnappal kapcsolatos országos népszavazási kérdéseinek aláírásgyûjtõ íveit, mivel az Összefogás Párt elnöke már benyújtott egy azonos tárgyú kérdést, és abban még nem született jogerõs döntés.

Nem volt több jogorvosat az október 12-ei választás után, mint korábban, de amíg korábban a kampánycsendsértések miatt érkeztek jellemzõen a kifogások, most az eredmények ellen – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Hét településen alakult ki szavazategyenlõség a polgármester-jelöltek között, így ott egyelõre nincs megválasztott polgármester – mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke hétfõi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Este 7 órakor valamennyi szavazókörben befejezõdött a szavazás, lényegében rendben folyt a voksolás – jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke vasárnapi, a Nemzeti Választási Központban tartott sajtótájékoztatóján.

Az átjelentkezés és a nemzetiségi regisztráció lehetõségérõl érdeklõdnek a legtöbben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) központi Választási Információs Szolgálatánál (VISZ), naponta több mint ötven választópolgár keresi meg telefonon vagy e-mailben a szolgálatot.

Eddig nyolcvanhét jelölõszervezetet vettek nyilvántartásba a területi választási bizottságok és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az október 12-ei önkormányzati és nemzetiségi választásra, négy évvel ezelõtt hétszer ennyi szervezet indult az önkormányzati választáson.

Elindult a Nemzeti Választási Iroda új, az önkormányzati választás információival feltöltött internetes oldala pénteken.

Hétmilliárd forint az októberi önkormányzati és nemzetiségi választás tervezett költségvetési elõirányzata – közölte az MTI érdeklõdésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI).

Három hét múlva kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítõt.

Rendeletmódosítást kezdeményez a Nemzeti Választási Iroda (NVI) annak érdekében, hogy a május 25-ei európai parlamenti (EP-) választáson a részvételi adatokról fél órával a szavazókörök zárása elõtt is közölhessenek adatot – mondta Pálffy Ilona, az NVI elnöke egy hétfõi háttérbeszélgetésen.

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán listát állító pártok kétmillió forintért juthatnak hozzá a választók név- és lakcímadataihoz a közvetlen kampány érdekében.

Kétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyûlési képviselõ-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

Befejezte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a levélben leadott listás szavazatok számlálását csütörtökön. Az NVI honlapján szereplõ adatok szerint összesen 128.378 érvényes szavazólapot összesítettek.

Az országgyûlési választási felkészülésrõl számolt be szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetõje.

Az utolsó 24 órában több mint 30 ezren jelentkeztek át másik településre, az utolsó két órában tízpercenként 3-4 ezer átjelentkezési kérelem érkezett be online a választási irodához – mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetõje szombaton Budapesten.

« 1. oldal »