2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Több vidéki városban tüntettek kedd este a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok budapesti demonstrációjához csatlakozva.

A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfõ este Budapesten, a Kossuth Lajos téren, ahol a felszólalók összefogásra, szervezõdésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel. A Facebookon szervezett, A közfelháborodás napja elnevezésû rendezvénnyel egy idõben több magyarországi és külföldi városban is hasonló demonstrációkat tartottak.

A megszokotthoz képest jóval nagyobb különbséggel apadt a tarifa a töltõállomásokon.

A 890 millió forintos beruházás alapkövét kedden tették le, a várhatóan 2015 tavaszán befejezõdõ fejlesztést az EU 356 millió forinttal támogatja. A beruházó az Indotek Grouphoz tartozó AMD-Services Kft.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

Több mint 1,1 milliárd forintból újulnak meg utak, járdák, épülnek közlekedési csatlakozópontok Nyíregyházán idén - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármestere sajtótájékoztatón csütörtökön.

650 milliós beruházással új üzemcsarnokot épít az olasz cég, amely az Új Széchenyi-terv gazdaságfejlesztési operatív programja keretében több mint 432,5 millió forint pályázati támogatást kapott az EU-tól és a magyar államtól.

A hõségriasztás ideje alatt a budapesti fejpályaudvarokon és tizennégy nagyobb vidéki állomáson ingyen ásványvizet ad utasai számára a MÁV-START – közölte az MTI-vel szombaton a Mávinform.

Kilenc közintézményében csaknem hatszázmillió forint értékû energetikai korszerûsítést valósít meg a nyíregyházi önkormányzat - közölte a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófõnöke.

Sokan választanak külföldi úti célt ha nyaralni mennek, de csak kevesen vannak tisztában az adott országra jellemzõ szokásokkal, kultúrával, életmóddal, nem beszélve az egészségügyi veszélyekrõl és a vámszabályokról. Mindezekrõl még az utazás elõtt érdemes tájékozódni a külföldre utazó magyaroknak, különben számos kellemetlen „élményben” lehet részük.

Tüntetést rendez a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) Demonstrációs Bizottsága több településen is július 8-án – közölte a bizottság pénteken az MTI-vel.

Õshonos növényfajokkal telepítenek be egy 26 hektáros területet a tavasszal átadott új nyíregyházi Lego-gyár területén, a kezdeményezés célja a térség egyedülálló, veszélyeztetett élõvilágának megõrzése - tájékoztatta a világcég közleményben.

Magyarországnak szüksége van nagy nemzetközi világcégekre, amelyek nemcsak egyszerûen telephelynek tekintik az országot, hanem a magyarokkal közös céljaik is vannak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Nyíregyházán, az új LEGO-gyár átadásán. A dán cég 60 milliárd forintból építette fel a gyárat. A beruházásnak köszönhetõen már 1500 embernek ad munkát a cég Magyarországon.

Átadták a dán Lego-csoport új, mintegy 200 millió euró (60 milliárd forint) értékû, zöldmezõs beruházás keretében felépített új gyárát kedden Nyíregyházán.

Az elkerülõ „vonzza” inkább a forgalmat
Hajdú-Bihar – Hosszú ideig vártak a debreceniek a 4-es fõút várost elkerülõ második szakaszának a megépítésére, ám a szerkesztõségünkbe eljuttatott észrevételekbõl kiderül, nem teljesen felhõtlen a boldogságuk.

Csökkenõ számú cégalapítás, lassuló ütemben nõ a cégek száma
Budapest – Az elmúlt évben 5885 céggel nõtt a társas vállalkozás száma, annak ellenére, hogy eközben 27 549 céget, azaz az összes társaság 5,1 százalékát törölték. 2011 végén még 594 097 (decemberi adat) vállalkozás neve szerepelt a cégnyilvántartásban, ez a szám 2012 végére 599 982-ra (novemberi adat) nõtt. Mindez annak következménye, hogy tavaly 35 395 céget alapítottak – tájékoztat a feketelista.hu.

Illusztráció
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Vasárnap hajnalban megszûnik a lõszermentesítés miatti jelentõs forgalomkorlátozás, ekkortól a Budapest Nyugati pályaudvar-Szolnok-Nyíregyháza-Debrecen-Záhony, valamint a Budapest Keleti pályaudvar-Miskolc-Nyíregyháza vasútvonalon valamennyi személyszállító vonat közlekedik – közölte a MÁV-Start Zrt. szerdán a honlapján.

 

 

Módosított menetrend a a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Budapest vasútvonalon
A Budapest–Szolnok–Debrecen vasútvonal Fegyvernek-Örményes és Kisújszállás közötti szakaszán a vasúti pálya felújításának elõkészítése során a napokban II. világháborús lõszerek kerültek elõ, a földfelszín alatt mintegy 80-100 cm mélységben.

 


Labdarúgás – Négy csapat részvételével rendezték meg az elmúlt hét végén a Városi Sportközpont mûfüves pályáján 4+1-es lebonyolításban az I. Hajdúböszörményi Nyári Nõi Labdarúgó Tornát.


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

Elkészült Magyarország legnagyobb állatháza, amelyben 222 faj 1200 egyede figyelhetõ meg. A Nyíregyházi Állatpark legújabb szenzációját, a Zöld Piramist és Ócenáriumot kedden mutatták be a sajtónak.
Egyhónapos nyomozás után elfogta a rendõrség a nyíregyházi díszmadártolvajokat, akik egymillió forint értékben tulajdonítottak el ritka szárnyasokat egy tanyáról.
« Előző « 2. oldal »