2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Bárkivel elõfordulhat olyan szituáció, hogy hirtelen pénzre van szüksége. Erre célszerû az elõtt felkészülni, mielõtt ténylegesen jelentkezne a baj. Az egyik ilyen végsõ mentsvár lehet az önkéntes nyugdíjpénztárban félretett nyugdíjcélú megtakarítás. Nagyon nem javasolt a malacpersely feltörése, de van olyan élethelyzet, amikor muszáj, ezért a Bankmonitor megvizsgálta, hogyan lehetséges ez.

A magyar munkavállalók 60 százaléka spórol többek között a nyugdíjas évekre is, ugyanakkor az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítással rendelkezõk aránya csak 22 százalékos, derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége januári kutatásából.

Ezer milliárd felett az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona. Az egy fõre esõ megtakarítás 971 ezer forintra nõtt. Az összes megtakarító 7,2 milliárd forint állami támogatást kapott adó-visszatérítésként.

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetõi szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú mûködõképességének megõrzését.

A Szövetség, az MKB és a Horizont magánnyugdíjpénztár vezetõi szerint a magánnyugdíjpénztárak önkéntes pénztárakba olvadása segíthetné magánpénztárak hosszú távú mûködõképességének megõrzését.

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona 971 milliárd forint volt az idei elsõ félév végén, ez éves összevetésben 12 százalékos növekedés, az elsõ negyedév végi összvagyont pedig 5 százalékkal haladja meg – közölte a szövetség az MTI-vel.

A PSZÁF korábbi vizsgálataiban érintett pénztárak és vagyonkezelõik közös döntése nyomán újabb, mintegy negyedmilliárd forintnyi többletköltség került vissza az önkéntes pénztári tagok számlájára - közölte a felügyelet. A 2010-ben indult felügyeleti fellépés nyomán négy magánnyugdíjpénztár tavalyig mintegy ötmilliárd forint indokolatlanul felszámított befektetési költséget írt jóvá a pénztártagoknak.
Veszélyben a nyugdíjpénz?2013-07-31 09:45:45

2013. július 31. Sok önkéntes nyugdíjpénztár teszi lehetõvé, hogy tagjai különbözõ összetételû befektetésben fialtassák megtakarításukat. A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) azt akarja, a pénztárak hívják fel a tagok figyelmét: a nyugdíjpénzt ebben az esetben semmi sem védi. A pénztáraknak amúgy elképesztõ ismeretekkel kellene még felvértezniük tagjaikat.

Így adózunk 2013-ban2013-01-20 17:49:17

Így adózunk 2013-ban
Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) – Ez évtõl változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

« 1. oldal »