2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mire jó az anticiklon?2015-03-11 20:18:34

Bodnár Danikát, a kétéves debreceni kisfiút is kicsalták a napsugarak a Nagyerdõre egy kis szabadtéri mókára hétfõn.

Védett fajok élõhelyének károsítása miatt eljárást indított a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelõség (TIKTF), mert a debreceni Nagyerdõben kiirtották az aljnövényzetet - közölte a felügyelõség igazgatója szombaton az MTI-vel arra reagálva, hogy az ügyben a Párbeszéd Magyarországért (PM) természetkárosításért feljelentést tett. Ha beigazolódik a természetvédelmi törvény megsértése, nem marad el a felelõsségre vonás - reagált a debreceni polgármesteri hivatal a történtekre.

Barbár módon elpusztította a Nagyerdõ védett parkerdei részének aljnövényzetét a közmunkásokat foglalkoztató Dehusz. A munkát ráadásul engedély nélkül végezték – jelentette ki Gondola Zsolt, a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke. Mint fogalmazott felháborító, hogy hozzá nem értés miatt több növény és állat élõhelyét teljesen tönkretették.

Liget lesz az erdõbõl2015-02-13 09:44:49

Mire a polgármesteri hivatal leállíttatta a munkát, már majdnem végeztek az aljnövényzet kivágásával.

Agora-tagok hozzáértésének, aktivitásának köszönhetõ az összefogás és értékmentés.

A Nagyerdõben hiába sok a szúnyog, arra nem szór mérget a repülõ.

Sok vita alakult már ki a Nagyerdõ körül. Miért nem igényeljük magát az erdõterületet? Tegyünk egy javaslatot a napirendbe, igényeljük közvetlenül a Nagyerdõt, a parkerdõt – mondta Gondola Zsolt Zoárd a debreceni közgyûlésen. Mit felelt Kósa Lajos? A cikkbõl kiderül!

Félnünk kell a Nagyerdõn?2009-05-26 08:49:22
« 1. oldal »