2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Azzal vádolnak Argentínában egy 67 éves férfit, hogy két évtizeden át rendszeresen megerõszakolta három lányát, akik közül az egyik hét gyereket szült neki. A férfit Mendoza szörnyének nevezi az argentin sajtó.

Az új influenzavírus világméretû terjedése lassul ugyan de a szakemberek szerint fel kell készülni a második hullámra, amely a tapasztalatok szerint sokkal erõsebb lehet.

Csütörtökön Európa-szerte kamatcsökkentésekbe kezdtek a központi bankok. Mindez a svájci frankban eladósodott magyarokat is érintheti, ezúttal akár pozitívan is, hiszen a törlesztõrészletek csökkenésnek indulhatnak az elmúlt hetek felfelé ugrásai után.

John McCain szenátor közép-európai idõ szerint szerda hajnalban telefonon keresztül gratulált Barack Obamának gyõzelméhez, elismerve vereségét az elnökségért folytatott versenyben.

Használt autók között árulja feleségét egy férfi Romániában egy internetes honlapon.

A UBS AG, Svájc legnagyobb bankja hatmilliárd svájci frank, vagyis 5,2 milliárd dollár tõkét kap a berni kormánytól, és mintegy 60 milliárd dollár értékû "mérgezett eszközt" (rossz hitelt, kétes kintlévõséget, értéktelen értékpapírt) helyez el egy olyan alapban, amelyet a svájci központi bank kezel - írja a Bloomberg.

 

Annyira megkedvelte a bort egy kínai paraszt ökre, hogy a nedû nélkül már szántani sem hajlandó.

Lesz amerikai bankmentés2008-10-04 09:59:18

Azonnali erõsödéssel fogadták az amerikai tõzsdék a napok óta várt hírt, mely szerint másodjára nagy többséggel megszavazta az amerikai képviselõház a 700 milliárd dolláros "bankmentõ" - a pénz- és tõkepiacokat stabilizálni hivatott - intézkedéscsomagot. Bush elnök pár órával a szavazás után, tehát rendkívüli gyorsasággal aláírta a törvényt. A tõzsdék eufóriája azonban nem tartott sokáig: az aggasztóan magas munkanélküliségi adatok miatt a Dow, az S&P és a Nasdaq is mínuszba fordult magyar idõ szerint este fél tízkor.

Állítólag a svéd focicsapat önbizalmát és a svéd közönség összetartását akarta erõsíteni az a svéd plakátkampány, amelyben a magyar futballt egy pár sáros gumicsizmával szimbolizálták. A kampányt a svéd-magyar vb-selejtezõt közvetítõ televízió, a Viasat-csoporthoz tartozó TV8 készítette, amely állítja: nem akarták megsérteni a magyarokat.

Belehalt a macskamentésbe2008-09-17 12:28:37

Munkahelyi baleset áldozata lett az a benzinkutas, aki akkor vesztette életét, amikor egy macskát próbált megmenteni egy üzemanyag-

szállító alól.

Ausztrál állatvédõ szervezetek az egész országban keresik a rendõrség és a média segítségével azt a fiatalt, aki ájulásig vert egy kengurut és a kegyetlen cselekedetet tartalmazó videofelvételt feltette a világhálóra.

Már több mint 130 halálos áldozata van a Hanna hurrikánnak Haitin a legújabb adatok szerint. Van olyan kikötõváros, amely napok óta víz alatt van, a segélyszállítmányok pedig nehezen jutnak el a rászorulókhoz.

Az elsõ vizsgálatok szerint kb. 2-4 éve veszítették életüket a szerencsétlen gyerekek.

 

« Előző 1 ... 14 15 16 17 18 19 20 « 21. oldal »