2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Eddig kevesebb, mint 40 milliárd forint költségvetési forrás felhasználásával több mint 85 milliárd forint tartozástól szabadultak meg az érintettek - mondta el a Nemzeti Eszközkezelõ szóvivõje a 180 percben

A Nemzeti Eszközkezelõ (NET) Zrt. 2012. január 1-jei indulásától 2014. augusztus 31-ig 22 593 ingatlan felajánlást fogadott be, amivel mintegy 102 ezer ember lakhatását tette lehetõvé - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Eddig kevesebb, mint 40 milliárd forint költségvetési forrás felhasználásával több mint 85 milliárd forint tartozástól szabadultak meg az érintettek - mondta el a Nemzeti Eszközkezelõ szóvivõje a 180 percben

Eddig 21 ezer ingatlant ajánlottak fel az eszközkezelõnek, ami mintegy 35 milliárd forintos költségvetési forrást jelent - mondta Hegmanné Nemes Sára a közrádióban. A vagyonpolitikáért felelõs államtitkár szerint ezzel körülbelül 70 milliárd forintos adósságtól szabadították meg az adósokat, akik számát 100 ezerre becsülik.

Eddig 15 ezer lakást ajánlottak fel a jelzáloghiteleiket törleszteni nem tudó tulajdonosok a Nemzeti Eszközkezelõ Zrt.-nek, az idei év végére ez a szám eléri a 25 ezret, ezzel 100-120 ezer ember lakhatása oldódik meg tartósan - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter sajtótájékoztatóján.

Sok ezer család életét keseríti meg a válság óta a devizahitelek törlesztése - nem véletlen, hogy egyre több per indul az ügyben. A bankok ellen folytatott kétes kimenetelû háború helyett érdemes tisztában lenni az egyéb lehetõségekkel is, ha nem tudjuk fizetni a hitelünket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkinek kész segíteni.

Õsztõl várhatóan ezres nagyságrendben vásárolja az ingatlanokat a Nemzeti Eszközkezelõ (NET), miután a közelmúlt jogszabályváltozásai alapján a jogosultak köre jelentõsen bõvült - közölte a Nemzeti Eszközkezelõ Zrt.

Meghatározta a kormány a Nemzeti Eszközkezelõ által kezelt szociális bérlakások esetében maximálisan alkalmazható lakbér tarifákat. Ennek értelmében az eszközkezelõ kezelésébe került ingatlanok esetében maximum 18 750 forintot kérhetnek el azoktól a bedõlt hitelesektõl, akiknek az ingatlanát felvásárolta a társaság - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Giró-Szász András kormányszóvivõ.

Budapest, 2012. január 7., szombat (MTI) – A hónap közepétõl várhatnak értesítést a bedõlt lakáshitelesek arról, hogy kinek az ingatlanát veszi meg a banktól az állam, márciusban pedig már lakásokat vásárolhat a Nemzeti Eszközkezelõ – tudta meg az MTI Hírcentrum.

« 1. oldal »