2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Részleges üzemszünet miatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer szolgáltatásai esetenként nem lesznek elérhetõek vasárnap este.

Két kísérleti projektet indít az elektronikus jegyrendszer tesztelésére a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: Debrecenben a mobiltelefonos vásárlást, Budapesten pedig a kártyás felhasználást tesztelik majd – mondta Veres Mihály, a társaság vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán péntek este.

A közösségi közlekedés megújításáról hosszú távú együttmûködési megállapodást írt alá a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és a Volán Egyesülés. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az együttmûködés célja egyebek mellett az elektronikus viteldíj fizetési rendszerek bevezetése is.

Az önkormányzati tulajdonú parkolási társaságoknál egységesen 10 százalék volt a mobilparkolást üzemeltetõ szolgáltatónak járó díj - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI megkeresésére.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. szakmailag vitathatónak tartja, azonban tudomásul veszi a Közbeszerzési Döntõbizottság (KDB) május elején kelt határozatát. A társaság a tervezett idõben, idén szeptember 30-án elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Rendszert - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.


« 1. oldal »