2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A héten megjelenik a két rendelet, amely a használt és az új lakásokra vonatkozó családi otthonteremtési kedvezmény részleteit foglalja össze.

„Családbarát ország” - az Origo információi szerint ezzel a jelszóval indul majd el õsszel a kormány új kampánya. A minisztérium szerint az üzenet senki ellen nem irányul majd, õk csak az értékeket szeretnék erõsíteni az emberekben.

A kormány a hároméves kortól kötelezõ óvodáztatás bevezetésével egyidejûleg, szeptember 1-jétõl lényegesen kiterjeszti az ingyenesen étkezõ gyermekek körét – mondta a család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár kedden az MTI-nek.

Vasárnap a nõk fél áron látogathatnak el félszáznál több budapesti és vidéki múzeumba a nemzetközi nõnap alkalmából – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára és Hoppál Péter kultúráért felelõs államtitkár csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon Budapesten, a Petõfi Irodalmi Múzeumban.

A családi kedvezményeket ismertetõ kiadványokat jelentetett meg az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi). A tájékoztatókat Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár mutatta be a Papp László Budapest Sportarénában rendezett esküvõi kiállításon tartott szombati sajtótájékoztatóján.

Szeptember helyett jövõ év január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésrõl szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkõ a sófogyasztás csökkentésében – jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

« 1. oldal »