2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Orbán Viktor utasítására tovább épül a mûszaki határzár; dél után immár keleten is.

A nyírábrányi határátkelõhelyen a rendõrök egy román állampolgár ellen tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.

A vámospércsi rendõrök szabálysértési õrizetbe vettek egy nyírábrányi férfit, aki fenyegette élettársát.

Tizenegy segélyhívás érkezett megyei fõügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tûzeset és hét mûszaki mentés adott feladatot a tûzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, akik közül 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 7 fõt állítottak elõ, közülük 1 személyt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Közokirat-hamisítás bûntett elkövetésének gyanúja miatt fogtak el egy román állampolgárt a rendõrök. A férfi testvérét is elfogták a járõrök, mert ellene elfogatóparancs volt érvényben.

A tervezettnél két héttel hamarabb, már június közepétõl folytathatta mûködését régi helyén a fogorvosi rendelõ, melyet alig három hónap alatt újítottak fel.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.


A román fél a határforgalom ellenõrzésében jelentõs szigorításokat vezetett be, mely miatt az Ártándi Közúti Határátkelõhelyen nagymértékben lassult a határforgalom, ezért kérjük a 7,5 tonna feletti tehergépjármûvek vezetõit, hogy elindulás elõtt tájékozódjanak a magyar-román határviszonyokról.

Lassan közeledünk a megye II-es bajnokság õszi idényének végéhez, már csak négy forduló van hátra, és pihenõre vonulnak az Északi és Déli csoport „legényei”.

« 1. oldal »