2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Elfogadta a fair bankokról szóló törvényt az Országgyûlés kedden.

Az Országgyûlés kedden a kormány javaslatára elfogadta azt a törvénymódosítást, amely a jövõ év elejétõl automatikusan forintosítja a deviza, vagy devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön-szerzõdéseket.

Szülõi kérésre nem lehetne évfolyamismétlést engedélyezni a diákoknak az elsõ osztálynál magasabb évfolyamokon, a pedagógiai-szakmai szolgáltatások átkerülnek az Oktatási Hivatalhoz és változhat a közösségi szolgálat igazolása – többek között ezt tartalmazza a köznevelési törvény módosítására kedden benyújtott kormányzati javaslat.

Elfogadta az Országgyûlés kedden a büntetõ törvénykönyv (Btk.) módosítását, hogy ezentúl ne évülhessenek el a gyermekekkel szembeni szexuális bûncselekmények.

Budapest, 2014. november 5., szerda (MTI) – Visszavonta a jövõ évi adóváltoztatások közül internetadó javaslatát az Országgyûlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén a kormány kérésére.A parlamenti testület egyhangúlag hagyta jóvá az errõl szóló módosító indítványt, a kérdésben nem alakult ki vita a bizottsági tagok között.

Az Országgyûlés hétfõn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely a közvámraktárakban tárolt földgáz értékesítését és a földgázszállító-vezeték építési engedélyének megszerzését is egyszerûbb szabályokhoz köti.

OGY – Emelkedik a cigaretta, az alkohol és az autógáz jövedéki adója
Budapest, 2012. október 15., hétfõ (MTI) – Jövedékiadó-emelésekrõl döntött a parlament hétfõn az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében. A dohánytermékeké a korábban tervezettnél kisebb mértékben, de nem két, hanem egy lépésben nõ, a jövõ év helyett már december 1-jén.

Budapest, 2012. július 9., hétfõ (MTI) – A települési önkormányzatok augusztus 1-jétõl rendeletben írhatják elõ, hogy legalább tízezer forintnyi rendszeres szociális segély folyósításakor az ellátás összegébõl ötezer forintot készételvásárlásra felhasználható Erzsébet-utalványban kell fizetni.

Budapest, 2012. március 26., hétfõ (MTI) – Az Országgyûlés hétfõn elfogadta a bruttó 300 ezer forintnál kevesebbet keresõk bérkompenzációjának végrehajtásához szükséges törvénymódosításokat, és változtatott a költségvetésen is, segítendõ azokat a vállalkozásokat, amelyeknek az ötszázalékos béremelés is gondot okoz.

Budapest, 2011. december 5., hétfõ (MTI) – Olyan nyilvántartási rendszer kialakításáról rendelkezett a parlament hétfõn, amelyben a nagykorú, itteni lakóhellyel rendelkezõ magyar állampolgárságú férfiaknak a katonai szolgálat teljesítéséhez, a sorozáshoz és a behíváshoz szükséges adatait vezetik majd.

Budapest, 2011. október 17., hétfõ (MTI) – Az uzsora-bûncselekmény szigorúbb szankcionálásáról dönthet mai ülésén az Országgyûlés. A képviselõk emellett megkezdik annak a fideszes javaslatnak a tárgyalását, amely elzárással vagy 150 ezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtaná azokat a hajléktalanokat, akiket fél éven belül másodszor büntetnek meg azért, mert közterületen laknak.

« Előző « 2. oldal »