2024. április 24. Szerda, György.
 

Négy hét Kánaán után megint meg kell szoknunk a vasárnapi boltzárat. A kereskedelemben a pénztárosok keze meg sem állt. Csak decemberben majdnem egymilliárdot hagytunk a multiknál. Közvélemény-kutatások szerint a magyarok majdnem 70 százaléka utálja a vasárnapi plázaböjtöt.

Az üzletek vasárnapi zárva tartása mellett vannak nyomós érvek, de azt is figyelembe kell venni, hogy ez mintegy 15-20 ezer dolgozó elbocsátásával járhat – mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) fõtitkára az MTI megkeresésére hétfõn.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az idei nyári kiárusítások alatt az árzuhanások mértéke és a kiárusításba vont cikkek köre is szûkebb lehet a korábbiaknál.

Jövõ szerdán ugyan lejár az online pénztárgépekhez igényelhetõ 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének lehetõsége, ám a közeli határidõ ellenére továbbra is jelentõs azoknak a kereskedõknek a száma, akik jogosultak a támogatásra, de önhibájukon kívül nem jutnak hozzá a pénztárgéphez április 30-áig, mert a szállító nem tudta még átadni a megrendelt eszközt – mondta el Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség fõtitkára az MTI kérdésére.

Támogatja a dohánytermékek árrésének 10 százalékra történõ emelését az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ), a trafikokban árusítható termékek körének bõvítését viszont továbbra sem – közölte a szervezet hétfõn, a trafiktörvény módosítására a múlt héten benyújtott kormánypárti javaslat kapcsán.

Budapest, 2011. október 26., szerda (MTI) – A kereskedõk szerint nincs szükség az étkezési utalványok felhasználásának változtatására, az élelmiszerbolti beváltás korlátozására. Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) megítélése szerint a jelenlegi utalványrendszer szolgálja legjobban az étkezési utalványokat felhasználó munkavállalók érdekeit.

« 1. oldal »