2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A december 22-én feladott csomag is a fa alatt lehet - nyugtatta meg lapunkat az egyik futárszolgálat. A Black Friday idején számoltak be késésekrõl olvasóink, de azok is csak egyedi esetek voltak. A futárokkal kevesebb, boltokkal azonban több gond is lehet, érdemes a rendelés elõtt telefonon is érdeklõdni a raktárkészletrõl.

A legtöbb bankkártyacsalást a netes tranzakciók során követik el. Ha neten fizetünk, soha ne használjunk nyilvános hálózatot, például kávézóét. Az otthoni hálózatot védjük jelszóval, és használjunk vírusírtót. A spam leveleket meg se nyissuk, a bennük szereplõ linkekre pedig végképp nem szabad rákattintani. Vigyázzunk a bankkártyánkra és az azon szereplõ adatokra, ha valaki megtudja õket, a neten minden további nélkül fizethet a kártyánkkal.

Több mint 2,3 millió online vásárló lesz Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezõk 41 százaléka - derül ki a GKI Digital és az Árukeresõ.hu legfrissebb közös felmérésébõl.

A magyar internetezõ lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezõk 42 százaléka szokott online vásárolni - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfõn közzétett felmérésébõl.

Az online vásárlás népszerûsége növekszik Magyarországon, a karácsonyi vásárlások idején ennek a veszélyeire figyelmeztet a Budapesti Békéltetõ Testület és a BDO Magyarország csütörtöki közleményében.

A valóságos üzletek és e-kereskedelem szoros együttélését igazolta a felmérés.

« 1. oldal »