2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A felelõs internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) Bûnmegelõzési Osztályának vezetõje.

A rendõrséghez a közelmúltban több alkalommal jutott el olyan hír a közösségi médiából, illetve az onnan származó értesülésekre hivatkozva, miszerint az ország különbözõ helyszínein illetéktelenek próbálnak meg magukkal vinni, „elrabolni” gyerekeket.

Harminc segédmotor-kerékpárt vásárolt az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) az Országos Balesetmegelõzési Bizottságon keresztül az Országos Polgárõr Szövetség részére (OPSZ); a jármûvek átadására pénteken került sor Budapesten, a Készenléti Rendõrség központjában.

Kutyavásárt hirdet a rendõrség, az Országos Rendõr-fõkapitányságnak (ORFK) a police.hu-n közzétett felhívása szerint minimum 10-14 hónapos, elsõsorban német és belga juhászkutyákat vennének szolgálati kutyának.

Kiegyensúlyozottnak, szélsõségektõl mentesnek nevezte Magyarország múlt évi bûnügyi-közbiztonsági helyzetét Papp Károly országos rendõrfõkapitány csütörtökön Budapesten, a rendõrség székházában tartott évértékelõjében.

A tavalyinál több, az akkori 153-hoz képest az idén eddig 174 embert jelentettek fel pirotechnikai termékkel való visszaélés miatt - errõl Cserényi József, az Országos Rendõr-fõkapitányság rendészeti osztályának kiemelt fõreferense beszélt hétfõi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A püspökladányi rendõrök 2014. november 28-án éjjel nagyszabású ellenõrzést végeztek.

Csütörtökön indul az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) országos közlekedésbiztonsági kampánya, a Látni és látszani akció keretében december 12-éig ingyenes jármûátvizsgálást és látásellenõrzést biztosítanak a sofõröknek, a rendõrség pedig fokozott közúti ellenõrzést tart.

Már most, októberben ajánlott felkészíteni a gépkocsikat a téli közlekedésre, a jármûvet akkor is érdemes szervizben átnézetni, ha a tulajdonos azt gondolja, hogy annak nincs mûszaki problémája - errõl Óberling József, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje beszélt az MTI-nek pénteken.

A húsvéti ünnepek idõszakában, valamint az azt megelõzõ napokon országos szintû fokozott közúti ellenõrzésekre kerül sor.
Magyarország – A húsvéti ünnepek idõszakában, valamint az azt megelõzõ napokon országos szintû fokozott közúti ellenõrzésekre kerül sor. A cél: az ittas állapotban történõ jármûvezetés visszaszorítása, a forgalom segítése, és a közlekedésbiztonság javítása.

Itt a tavasz, már a kevésbé bátrak is elõvehetik kerékpárjukat és felkészíthetik a folyamatos használatra. A biciklizés nem csak olcsó és egészséges, de a leggyorsabb módja is a városi közlekedésnek, fontos viszont a szabályok betartása, hiszen akár 150 ezres bírsággal is járhat a szabálysértés.

Körözési toplista2010-01-20 23:20:54
Az Országos Rendõr-fõkapitányság összeállította a körözési Top100 listát.
Kérjük, hogy aki a képeken látható személyekrõl illetve tartózkodási helyükrõl információval rendelkezik, hívja a 112 telefonszámot, a Telefontanú 06-80-555-111 számát vagy értesítse a legközelebbi rendõri szervet.

Körözési toplista (ORFK)2009-12-10 15:51:22
« 1. oldal »