2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az amerikai elnök és a német kancellár szerint Moszkvának vissza kell vonni erõit a Krímbõl, és támogatnia kell a szabad választásokat.. Barack Obama és Angela Merkel megerõsítették, komoly aggályt éreznek amiatt, hogy Oroszországnak az ukrajnai katonai intervencióval nyilvánvalóan megsértette a nemzetközi jogot.

A Déli Áramlat európai földgázgázvezetékkel kapcsolatos jogi és mûszaki kérdések rendezésére Moszkva és Brüsszel munkacsoportot hoz létre - errõl egyezett meg pénteken az orosz fõvárosban Günther Öttinger, az Európai Bizottság energiaügyi biztosa és az orosz szakminiszter.

Az orosz hadsereg vezérkarának jövõ szerdáig adott határidõt Szergej Sojgu védelmi miniszter, hogy kidolgozza katonai egységek Arktiszra telepítésének tervét - a tárcavezetõ ezt egy hétfõi, moszkvai tanácskozáson közölte.

A két ország védelmi- és külügyminiszterei közös katonai és kalózkodásellenes gyakorlatokról egyeztek meg.

Kutya lõtt agyon embert2012-04-07 11:17:28

Kutya lõtt agyon embert Oroszországban, az eb gazdája 15 hónap börtönnel bûnhõdik.

A WikiLeaks által frissen kiszivárogtatott dokumentumok alapján az orosz kormány állt az ismeretlen tulajdonosi hátterû orosz energiaóriás, a Szurgutnyeftyegaz mögött. Ez a cég szerezte meg a Mol több mint ötödét még 2009-ben. Az is kiderül a táviratokból, hogy a Bajnai-kormány az EU-csatlakozás ügyével próbált nyomást gyakorolni Horvátországra a balkáni orosz befolyás növekedésének megnehezítése érdekében.

Aggodalmát fejezte ki csütörtökön az orosz miniszterelnök amiatt, hogy a klímaváltozás miatt egyre csökken a jegesmedvék élettere - adták hírül orosz hírügynökségek.
Orosz rulett a lakodalomban2010-03-23 18:09:15
Az Egyesült Államok és Oroszország elvi egyetértésre jutott a nukleáris hadászati támadó fegyverek korlátozásáról és csökkentésérõl szóló új START-szerzõdésrõl, jelentette kedden a Wall Street Journal washingtoni tisztviselõkre hivatkozva.

Több mint 100-an meghaltak, mintegy 140-en megsérültek egy oroszországi bárban kitört tûzvészben.

« Előző « 2. oldal »