2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A CÖF jogi szakértõje sajnálatosnak nevezete, hogy az OTP ahelyett, hogy a több százezer devizahiteles családon segítene, azzal van elfoglalva, hogy megpróbálja levadászni a szakértõket.

Milliók által ismert érzések és többévnyi kínlódás állnak a férfi mögött, aki jogerõsen pert nyert az ország legnagyobb bankjával szemben. Övé az elsõ, teljesen érvénytelennek mondott deviza alapú lakáshitel-szerzõdés.

Aláírta az OTP-bankcsoport az olasz Banco Popolare horvátországi leánybankjának megvásárlásáról szóló szerzõdést - közölte az OTP pénteken.

Cirkóra bukik a magyar2013-12-31 12:08:51

Meghatározó szemponttá vált a lakásvásárlók körében, hogy milyen a fûtési rendszer, derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci kitekintésébõl. A gázcirkó számít továbbra is a legvonzóbb fûtéstípusnak a vásárlók szemében, míg a régi távfûtéses, valamint a villanyfûtéses lakásokat inkább kerülik az érdeklõdõk.

2013. június 9. Végelszámolással távozik a piacról a Pannónia Magánnyugdíjpénztár (manyup). Az Aranykor rendkívüli közgyûlést hirdetett meg, amin hasonló lépésrõl dönthetnek. Inogni látszik az AXA is. Közben az Erste és az OTP manyup távozása sem fejezõdött még teljesen be.

Újabb nagyobb banknál érhetõek el a új kamattámogatott hitelek. Az FHB, OTP és K&H bankokkal szemben az Unicredit csak használt lakás vásárlására kínálja kedvezményes hitelét, melynek költségei az elsõ évben 8,95-9,41 százalék kamatperiódustól függõen.

A takarékszövetkezeti szektor több mint 53, az OTP 47, a Fundamenta-Lakáskassza pedig 24 milliárd forintnyi jelzáloghitelt folyósított az idei év elsõ negyedében. Ezzel a végtörlesztési hitelek miatt átmenetileg fellendülõ hazai jelzáloghitel-piac közel 60%-át adta ez a három szereplõ - derül ki a rendelkezésre álló nyilvános adatokból. A végtörlesztési célú hitelek folyósítását tekintve hasonló arányt kaphatunk.

Bár a várakozások inkább már optimista elõjelûek, a piacot egyelõre bénító kereslet-kínálati feszültség oldódását idénre még nem várják az OTP Jelzálogbank szakemberei. A forgalom és az árak pozitív elmozdulása jövõre indulhat meg. A lakóingatlan-piacot 2011-ben stagnálás jellemezte: a forgalom változatlan szinten maradt, míg a nominális átlagár szûk 2%-kal volt alacsonyabb a 2010-es értéknél, derül ki az OTP Jelzálogbank friss lakóingatlanokra vonatkozó értéktérképébõl. Az ország térségeiben eltérõ változások azonban nem minden települést érintettek, mivel az ország közel egyharmadában nem is volt lakáspiaci tranzakció.

A pénzügyi felügyelettõl várja a bankok devizahiteles árfolyamtrükkjének visszamenõleges orvoslását az a férfi, aki jogerõsen pert nyert az OTP Bank ellen, és ennek érdekében a felügyelet elleni perre is készen áll. Õ maga most félmillió forintra számít a bankjától, és a végsõ célja az, hogy a devizahitelezés egész intézményét törvényellenesnek nyilváníttassa.

Mérsékelt érdeklõdésrõl és egyelõre kisszámú igénybejelentésrõl számoltak be az új árfolyamrögzítés kapcsán a Portfolio.hu-nak nyilatkozó nagybankok. Ennek ellenére a várakozásaikat megfogalmazó hitelintézetek egytõl egyig 50% fölötti részvételre számítanak. Mivel a nem közszférában dolgozó lakáshitelesek csak június 1-jétõl élhetnek a lehetõséggel, a legnagyobb érdeklõdés ekkortól várható.

Alaposan átalakult a lakáshitelek kínálata azenpenzem.hu elemzése szerint, a kölcsönök ára erõsen szóródik, az ügyfeleket mindenütt jelentõsen megkülönböztetik.

Elsõdleges célunk már nem a megtakarítás, hanem egy kis mellékes keresése. Ez hangzott el az OTP megtakarítási indexének heti bemutatásakor. Lakáskiadás egy iylen egyszerû egyszerû módja lehet a pénzkeresésnek, legfõképp a fõvárosiak tudnak egy kis mellékeshez jutni így. Az interneten nem is olyan nehéz már alkalmi lakótársakat találni, akár havi több tízezer forintot is kereshetsz ezzel.

A bank kínálatában elérhetõ felújítási hitel állami kamattámogatásának mértéke az elsõ öt évben 70 százalék,az ezt követõ öt évben pedig 35 százalék.

Az új otthonteremtési támogatásoknak köszönhetõen kismértékben bõvülõ ingatlanhitelezésre számít 2012-ben az OTP Bank - hangzott el a társaság mai napon tartott sajtótájékoztatóján. Az eseményen a bank szakemberei rámutattak: a lakossági öngondoskodás alacsony szintje miatt az otthonteremtés lehetõségét továbbra is nagymértékben befolyásolják a piacon elérhetõ hitellehetõségek. A pénzintézet sajtótájékoztatóján bemutatták továbbá az OTP Csoport nemrég indult ingatlanközvetítõ társaságát is, mely a közelmúltban kezdte meg mûködését.

Közel 6 százalékot veszített értékébõl hétfõn az OTP részvény ára, a forint pedig levált a régiós devizákról, két és fél éves mélypontot ütve.

Az európai adósságválság kezelésére új eszközök jöhetnek létre, vagy a meglévõket bõvíthetik - ezek a hírek nyugtatják az európai bankszektort, aminek köszönhetõen a tõzsdék is szárnyalásba kezdtek. A pesti tõzsde ennek megfelelõen jelentõs többlettel nyitott, a nagyok közül az OTP volt az események nyertese, amelyet tizenegy óra elõtt fel kellett függeszteni öt percre, mert elérte a napon belüli 10 százalékos határt.


Budapest (MTI) - Felfüggesztették az OTP és az FHB részvényeinek tõzsdei kereskedését hétfõn a nyitás elõtt.

A magyar tõzsdeindex mínuszból pluszba váltott, miután a svájci jegybank bejelentette, mindent megtesz a frankerõsödés ellen és célárfolyamot tûzött ki.

Az OTP felülvizsgálva korábbi döntését, a jövõben ismét minden településen elfogadja az ingatlanokat a hitelek fedezeteként -derül ki a pénzintézet keddi közleményébõl.

Az ország csaknem 400 településén ezentúl nem fogadja el az OTP Bank a hitelek ingatlanfedezetéül a házakat. Hajdú-Bihar megyében 18 településrõl említenek a hírek.

« Előző « 2. oldal »