2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Budapest, 2011. november 30., szerda(MTI) – A jövedéki adó szabályozásának jelentõs módosítása várható 2012. január 1-jétõl az Országgyûlés elé benyújtott javaslat alapján – hívja fel a figyelmet a PwC.

Budapest, 2011. november 28., hétfõ (MTI) – Megszûnnek a korhatár elõtti nyugdíjak, január 1-jétõl nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésbõl fizeti tovább az állam. Ugyanakkor az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval (szja) csökkentett összegû ellátást kaphatnak a következõ évtõl, ha nem mennek vissza dolgozni a rendõrség szenior állományába.

Budapest, 2011. október 17., hétfõ (MTI) – Az uzsora-bûncselekmény szigorúbb szankcionálásáról dönthet mai ülésén az Országgyûlés. A képviselõk emellett megkezdik annak a fideszes javaslatnak a tárgyalását, amely elzárással vagy 150 ezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtaná azokat a hajléktalanokat, akiket fél éven belül másodszor büntetnek meg azért, mert közterületen laknak.

Püspökladány - Arnóth Sándor március 16-i tragikus halála okán június 5-én (vasárnap) új országgyûlési képviselõt választanak a Hajdú-Bihar megye 6. számû választókerületében élõk (Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep és Tetétlen), ezzel egyidõben pedig a püspökladányiak új polgármesterükrõl is dönthetnek.

A korábbi hírekkel ellentétben nem lett augusztus 1-tõl illetékmentes az öröklés és az ajándékozás, nem lett szabad a pálinkafõzés 50 literig, és nem csökkent a társasági adó sem.
Mégsem dönt az Országgyûlés hétfõn az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) új elnökérõl - így döntöttek a képviselõk a Házbizottság hétfõi rendkívüli ülésén a délutáni plenáris ülés elõtt.
Április 11-én szavazunk2010-01-22 14:36:33
Április 11-ére írta ki az országgyûlési képviselõk választásának elsõ fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken. A választások második fordulóját április 25-én tartják.
Új Ptk: megszavazva2009-09-22 12:13:52

Az Országgyûlés 199 igen, 164 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett elfogadta hétfõn a gyes, a gyed és a családi pótlék szabályainak módosításait.

Leszavazták a képviselõk a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es javaslatot az õszi ülésszak elsõ napján. A saját programját védõ Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszólt az SZDSZ-re, miután a szabad demokratát számon kérték rajta a programja beterjesztésének elmaradását.

Hétfõn tartják a parlament elsõ õszi ülését, és az Országgyûlés rögtön szavazhat is önmaga feloszlatásáról. Az MSZP és az SZDSZ várhatóan nem támogatja majd az Országgyûlés feloszlatását. Hétfõn szavaznak a képviselõk a köztársasági elnök által visszadobott Balaton-törvényrõl is.

« Előző « 5. oldal »