2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A parlamenti szavazás elõtt kikerült a kéményseprõtörvénybõl az a kétharmadot igénylõ paragrafus, ami kiszedte volna az önkormányzatok feladatai közül a kéményseprést. A kormány szerint ez nem probléma, mert a feladatokat a törvény nem elõírja, csak lazán felsorolja. Ráadásul egyelõre és elvben a katasztrófavédelem és az önkormányzatok osztozni fognak a feladaton. Ha az önkormányzatok meglévõ szerzõdései kifutnak, és már minden kéményseprõ otthagyta a cégét, csak a katasztrófavédelem marad majd a piacon.

Védõital nélkül maradt egy tûzoltó csapat a múlt heti Red Bull Air Race-en. A szervezõk több millió forintot fizettek az esemény biztosításáért a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.

A viharos szélben kidõlt fák és leszakadt faágak miatt riasztották a tûzoltókat éjszaka – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szóvivõje szerda reggel az MTI-vel.

Hétfõtõl az ország tizenhárom térségében, a többi között a Balatonon, a fõvárosban, a Tisza-tónál és a Dunakanyarban kezdõdik meg a szúnyogirtás, megfelelõ idõjárási körülmények esetén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje pénteken az MTI-t.

Megfelelõ idõjárási körülmények esetén hétfõn megkezdõdik a szúnyogirtás a fõvárosban és az ország további hétszáz településén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje csütörtökön az MTI-t.

« 1. oldal »