2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Naponta 45-60 új fogyasztói kérelem érkezik a Pénzügyi Békéltetõ Testülethez (PBT) az elszámolással, forintosítással kapcsolatban, a május 26-ig beadott 419 kérelem többsége a helyes elszámolás megállapítását kérte – tájékoztatta Kovács Erika, a testület elnöke az MTI-t.

Május 11-ig 137 elszámolással, forintosítással kapcsolatos kérelem érkezett a Pénzügyi Békéltetõ Testülethez (PBT), többségük az elszámolási kötelezettség fennállását vitatja – tájékoztatta a testület elnöke az MTI-t. Kovács Erika felhívta a figyelmet: a PBT – honlapjáról is letölthetõ – külön kérelem nyomtatványokat alakított ki 151-es, 152-es és 153-as azonosítóval az elszámolási ügyekhez, fontos, hogy az érdekeltek ezeken nyújtsák be panaszukat a békéltetõ testülethez, és ezeket kizárólag a 670-es számú postafiókra küldjék meg.

Azok a banki ügyfelek, akik a devizahiteles elszámolás kapcsán elégedetlenek a bankoktól kapott értesítõ levelekben szereplõ elszámolással, elõször a bankjukhoz, majd a Pénzügyi Békéltetõ Testülethez forduljanak – mondta Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügypolitikáért felelõs helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken este.

« 1. oldal »